Bedruthan Steps, Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο


Tο Bedruthan Steps είναι μια ακτογραμμή που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κορνουάλης μεταξύ Padstow και Newquay, στην Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο. Βρίσκεται
μεταξύ της κοινότητας του Αγίου Eval και η μισή ανήκει στην Εθνική Παρακαταθήκη. 


Εκεί βρίσκεται ένα κατάστημα και ένα καφέ, ενώ η θέα των
κορυφογραμμών των βράχων και τα ίδια τα βράχια που εκτείνονται κατά μήκος της παραλίας Bedruthan καθιστούν την περιοχή δημοφιλή έλξη για τουρίστες και ζωγράφους. 
Η τοποθεσία προσφέρεται για βόλτες κατά μήκος της παραλίας και τα απότομα "σκαλοπάτια" του Bedruthan επιτρέπουν την πρόσβαση σε μια σειρά από βραχώδεις παραλίες κατά την άμπωτη. Πινακίδες - επιγραφές στην κορυφή των βημάτων προς τις παραλίες προειδοποιούν τους επισκέπτες να μην διακινδυνεύσουν να κολυμπήσουν σε αυτά τα νερά εξαιτίας των ισχυρών ρευμάτων των παλιρροιών και των βυθισμένων βράχων.

Το πρώτο καταγραμμένο όνομα ως "Bedruthan Steps" βρίσκεται στο The West Briton του Φεβρουαρίου του 1847. Ήταν μια κυψέλη βιομηχανικής δραστηριότητας τον 19ο αιώνα, αν και δεν έχουν γίνει γνωστά πολλά για την εξόρυξη που πραγματοποιήθηκε εκεί. 

Θεωρείται ότι οι ανθρακωρύχοι είχαν σήραγγα στους βράχους από την παραλία σε αναζήτηση σιδήρου, 
χαλκού και μολύβδου. Η εξόρυξη σταμάτησε πριν από πολλά χρόνια και τα κτίρια αποτελούν υπενθύμιση για τη βιομηχανία αυτή. 
    MyPhotoPics