Ακρωτήριο Δρέπανο, Ελλάς

Το ακρωτήριο που μπαίνει στη θάλασσα για 1 χλμ. και στέκει με τη στενή λωρίδα του αγέρωχο κόντρα στα έντονα κύματα και ρεύματα του Πατραϊκού Κόλπου, Ελλάδα. Στην
αρχαιότητα σύμφωνα με την Ελληνική  μυθολογία, ο Παυσανίας αναφέρει πως ο Κρόνος έριξε στη θάλασσα το δρεπάνι με το οποίο ακρωτηρίασε τον πατέρα του, τον Ουρανό. Για το λόγο αυτό καλούν το ακρωτήριο Δρέπανον.
Στο ακρωτήριο βρίσκεται ο φάρος του Δρεπάνου που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1880. Βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και ξαναλειτούργησε μετά το 1945 αφού ξαναεπισκευάστηκε από το Ελληνικό Ναυτικό. Το ύψος του πύργου του είναι 9,6 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 8,5 μέτρα.
Η πρόσβαση στον φάρο γίνεται οδικώς από την Πάτρα. Tο Δρέπανο βρίσκεται 12 χιλιόμετρα από την Πάτρα, μεταξύ των χωριών Aραχωβίτικα και Ψαθόπυργος (παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Πατρών) και περίπου στο μέσο της διαδρομής Πάτρας-Aιγίου. Tο υλικό της παραλίας του Δρεπάνου είναι χαλικάκι και βότσαλο διαθέτοντας μία ξεχωριστή ομορφιά. 
O φάρος και η μικρή χερσόνησος είναι σημεία που δίνουν ξεχωριστή όψη στο όλο τοπίο. Τα τελευταία χρόνια, η παραλία του Δρεπάνου αποτελεί παράδεισο και έχει αποκτήσει τέτοια φήμη και λόγω ανέμων, ώστε διοργανώνονται τοπικοί και διεθνείς αγώνες windsurfing και kite surfing.
    MyPhotoPics