Το ωραιότερο ιστιοφόρο, Amerigo Vespucci, Ιταλία

Το Amerigo Vespucci είναι ένα ιστιοφόρο πλοίο του ιταλικού ναυτικού, Marina Militare, που    ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του εξερευνητή Amerigo Vespucci. Έδρα του είναι το λιμάνι στην La Spezia
της Ιταλίας  και χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό πλοίο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι το πιο όμορφο ιστιοφόρο του κόσμου και είναι ένα σύμβολο για την Ιταλία.

Ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο του Castellammare di Stabia στην Νάπολη. Ξεκίνησε στις 22 Φεβρουαρίου 1931 και τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Έχει συνολικό μήκος 101 μέτρα, ύψος 54.0 μέτρα και βύθισμα 7,3 μέτρα.



Για να ανοίξουν πλήρως τα 26 πανιά που έχει, χρειάζονται 200 ναύτες, να εργαστούν επί 40 λεπτά. Αρχικά εφοδιάσθηκε με έναν κινητήρα τύπου FIAT 426 ο οποίος το 1964 αντικαταστάθηκε από 2 ντιζελοκινητήρες τύπου FIAT 308 ESS.


Το πλήρωμα του πλοίου αποτελείται από 278 άτομα και κατά τη διάρκεια της ζωής του έχει διανύσει πλέοντας περισσότερα από 400 χιλιάδες μίλια. Αν και το σώμα είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, πολλά στοιχεία του είναι διακοσμημένα με ξύλο, όπως το κατάστρωμα είναι από ξύλο τικ που πρέπει να αντικαθίστανται κάθε τρία χρόνια. 


Το Amerigo Vespucci χρησιμοποιείται και σήμερα σαν εκπαιδευτικό πλοίο της σχολής ναυτικών δοκίμων της Ιταλίας και εκτελεί εκπαιδευτικά ταξίδια ανά την υφήλιο.


MyPhotoPics