Αψίδα Keyhole, Big Sur, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια μιας μικρής χρονικής περιόδου, εμφανίζεται μια ακτίνα μυστηριώδους φωτός στην "κλειδαρότρυπα" της Αψίδας Keyhole,  στην παραλία Pfeiffer, στην
περιοχή Big Sur της Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Αυτό το φυσικό φαινόμενο προσελκύει πολλούς επισκέπτες, καθώς και επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από όλο τον κόσμο. 

Η σύλληψη αυτού του σπάνιου φωτός στην κάμερα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία για τους φωτογράφους της φύσης. Συνήθως οι ακτίνες εμφανίζονται κατά την περίοδο γύρω από το χειμερινό ηλιοστάσιο, από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Η γωνία της ακτίνας αλλάζει από μέρα σε μέρα. Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες, ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε αυτό το σημείο είναι στις αρχές Ιανουαρίου. Για αρκετές εβδομάδες ο ήλιος βρίσκεται ακριβώς πίσω από την αψίδα. 
Το επίπεδο παλίρροιας είναι επίσης σημαντικό για να δημιουργήσει τις πιο εντυπωσιακές αντανακλάσεις. Ο καθαρός ουρανός συμβάλει επίσης στην τέλεια εικόνα. Διαρκεί μόνο μερικά λεπτά κάθε φορά το ηλιοβασίλεμα για να απολαύσετε αυτήν την εντυπωσιακή θέα. 




H παραλία καλύπτεται από μοναδική πορφυρή άμμο, που προέρχεται από βράχους γρανίτη και μαγγανίου.



MyPhotoPics