Νήσος Ουναλάσκα, ΗΠΑ

Το νησί Ουναλάσκα των ΗΠΑ που κάποτε ήταν ρωσικό. Έχει περάσει στις ΗΠΑ από το 1867. Βρίσκεται εκεί που ο Ειρηνικός Ωκεανός ανταμώνει με τη Βερίγγεια Θάλασσα. Είναι μία από τις ηφαιστειογενείς Αλεούτιες Νήσους που μοιάζουν να σχηματίζουν ένα καμπυλωτό μονοπάτι πάνω στη θάλασσα το οποίο οδηγεί από τις ΗΠΑ στη Ρωσία. 


Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του αρχιπελάγους με έκταση 2.722τ.χλμ και περί τους 4.000 κατοίκους αν και ο αριθμός αυτών που κατοικούν σε μόνιμη βάση στο νησί είναι κατά πολύ μικρότερος.  
Οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού που διαμόρφωσαν και την ιδιαίτερη κουλτούρα που συναντά κανείς σε αυτό, είναι οι αυτόχθονες Οονουνγκάχ ή όπως επικράτησε να τους αποκαλούν, απλά  Αλεούτιοι. Η παρουσία τους στο νησί πηγαίνει πίσω 9.000 χρόνια. Σήμερα δεν είναι περισσότεροι από 200.
Υπάρχει ακόμη η εκκλησία της Ανάληψης, που αποτελεί και τον μοναδικό χώρο λατρείας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που παρέμεινε όρθιος. Είχε χτιστεί το 1896 και είναι ο παλαιότερος σταυροειδής ορθόδοξος καθεδρικός ναός της Βόρειας Αμερικής.
Σήμερα, η Ουναλάσκα είναι το νησί όπου ξεφορτώνονται περισσότερα ψάρια και θαλασσινά απ′ ότι στα περισσότερα λιμάνια των ΗΠΑ ενώ 400 σκάφη από 14 χώρες ελλιμενίζονται κάθε χρόνο σε αυτή. Οι ψαριές τους ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες τόνους ψαριών και θαλασσινών: σολομοί, ρέγγες, καβούρια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.


Από το όρος  Ballyhoo έχει πανοραμική θέα προς τη Θάλασσα Bering και την Unalaska. Στους  βράχους του βουνού  έχουν τις φωλιές τους φαλακροί αετοί.
Ο λόφος Bunker προσφέρει εξαιρετική θέα ολόκληρης της γύρω περιοχής. Ιστορικά η τοποθεσία χρησιμοποιήθηκε για την ακτοφυλακή κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Σήμερα μπορείτε να δείτε κάποιες ράβδους όπλων που είναι ακόμα στη θέση τους στο λόφο.



Memorial Park. Αυτό το πάρκο χτίστηκε για να τιμήσει το Ακτοφυλακή και το ναυτικό προσωπικό που πολέμησαν στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. 
Ηφαίστειο Makushin. 
Αυτό το ενεργό ηφαίστειο είναι η υψηλότερη κορυφή της Unalaska. Τελευταία ξέσπασε το 1995 και οι επιστήμονες εξακολουθούν να μελετούν την ηφαιστειακή δραστηριότητα εδώ. Κάποιοι επιλέγουν να κάνουν σκι, πεζοπορία και ακόμη και κάμπινγκ στο ηφαίστειο που καλύπτεται από πάγο. 
    MyPhotoPics