Old Westbury Garden, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ο παλαιός κήπος του Westbury είναι το πρώην κτήμα του John Shaffer Phipps (1874-1958), κληρονόμο μιας μεγάλης περιουσίας μεταλλείων των ΗΠΑ, στην περιφέρεια
Nassau της Νέας Υόρκης. Βρίσκεται στο 71 Old Westbury Road στο Old Westbury, το ακίνητο μετατράπηκε σε μουσείο το 1959.

Eίναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτήματα της Αμερικής με 173 στρέμματα διαμορφωμένους κήπους, ναούς, λίμνες κλπ. Το σπίτι είναι επί το πλείστον επιπλωμένο με αγγλικές αντίκες και έργα τέχνης του 18ου αιώνα, που έμειναν εκεί από τότε που ζούσαν οι Phipps.
Το Westbury House, το αρχοντικό σπίτι σχεδιάστηκε από τον  George  Α. Crawley, περιλαμβάνει 23 δωμάτια. Ο πίνακας της κ. Henry Phipps και του εγγονού της Winston Guest από τον John Singer Sargent κρέμονται στην τραπεζαρία. Ο Winston Churchill ήταν ο νονός του παιδιού.
Οι εργασίες στο κτήμα άρχισαν το 1903, όταν ο John Shaffer Phipps υποσχέθηκε στην βρετανίδα αρραβωνιαστικιά του, Margarita, να χτίσει ένα σπίτι στις Ηνωμένες Πολιτείες που να μοιάζει με το οικογενειακό του κτήμα στο Battle Abbey. Το κτήμα ήταν έτοιμο για τον Phipps, τη σύζυγό του και τα παιδιά του το 1906. 


Επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό για περιηγήσεις. Είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός από τις Τρίτες από τα τέλη Απριλίου μέχρι τον Οκτώβριο. Ένα τέλος εισόδου χρεώνεται. Επίσης διατίθεται για γάμους και διάφορες εκδηλώσεις.




  Η κρεβατοκάμαρα
   Το σαλόνι

   Η είσοδος
  Ο κήπος
  Ο ναός της αγάπης
 Ο πίνακας της κ. Henry Phipps και του εγγονού της 
 Winston  Guest 
MyPhotoPics