Hanakāpīʻai, η πιο επικίνδυνη παραλία στον κόσμο, Χαβάη

Η Χαβάη μπορεί να ακούγεται σαν την ιδανική τοποθεσία για διακοπές αλλά μια περιοχή που πρέπει να αποφύγετε οπωσδήποτε είναι η παραλία Hanakāpīʻai. Είναι η πιο επικίνδυνη
παραλία στον κόσμο και βρίσκεται στην ακτή Nā Pali του Kauai. Η ακτογραμμή μπορεί να φαίνεται γαλήνια και γραφική, ωστόσο, μόλις βγείτε στον ωκεανό εισέρχεστε στην επικίνδυνη ζώνη. Κάτω από το γαλήνιο νερό υπάρχουν δυνατά υπόγεια ρεύματα που μπορούν να σας τραβήξουν μακριά από την ακτή.
Είναι δύσκολο να εντοπιστούν οποιαδήποτε ρεύματα, επειδή δεν υπάρχουν σημαντικοί ύφαλοι που να δίνουν οπτικές ενδείξεις, με αποτέλεσμα η επιφάνεια να φαίνεται γαλήνια. Όταν οι άνθρωποι βρεθούν στο ρεύμα, πανικοβάλλονται και κολυμπάνε ενάντια στο ρεύμα, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν και στο τέλος πνίγονται.



Η πινακίδα στην παραλία αναγράφει ότι περισσότεροι από 80 άνθρωποι έχουν πνιγεί εκεί. Κάποιοι ιστότοποι αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει περίπου 30 επαληθεύσιμα κρούσματα τα τελευταία 40 χρόνια. Έτσι όσον αφορά τις αναλογίες είναι ένας μεγάλος αριθμός, για τη δική σας ασφάλεια θα πρέπει να αποφύγετε να κάνετε μια βουτιά εκεί.


Mετά την παραλία μπορείτε να προχωρήσετε 3,5 χιλιόμετρα περίπου, μέχρι τις καταπράσινες κοιλάδες στον καταρράκτη Hanakāpīʻai, στην πλευρά Na Pali του νησιού Kauai. Έχει ύψος 90 μέτρα.
    MyPhotoPics