Giant Rock, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Ο Giant Rock είναι ένας γιγαντιαίος ογκόλιθος στην έρημο Mojave που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Landers της Καλιφόρνια και καλύπτει 5.800 τετραγωνικά πόδια και είναι επτά πατώματα
ψηλός. Ο γιγάντιος αυτός βράχος φέρεται να είναι ο μεγαλύτερος ογκόλιθος στον κόσμο που στέκεται ελεύθερος, μέχρις ότου ένα μεγάλο κομμάτι έσπασε τον Φεβρουάριο του 2000.
Οι ντόπιοι Αμερικανοί της περιοχής Joshua Tree της Καλιφόρνια θεωρούν ότι είναι ιερός. Ο Giant Rock ήταν ένας πνευματικός χώρος για χιλιάδες χρόνια, ο οποίος χρησιμοποιείτο από τις φυλές των ιθαγενών Αμερικανών στις τελετές και την προφητεία. Οι Hopi shamans είχαν προβλέψει από τη δεκαετία του 1920 ότι το μέλλον του 21ου αιώνα θα προβλεφθεί στο Γιγαντιαίο Βράχο, με βάση το πώς ο βράχος θα σπάσει. 
Όντως, τον Φεβρουάριο του 2000 ένα μεγάλο κομμάτι του βράχου πράγματι έσπασε.  Ο πνευματικός ηγέτης Shri Naath Devi ερμήνευσε το σπάσιμο με ένα θετικό φως λέγοντας ότι "η μητέρα είχε ανοίξει τα χέρια  της σε εμάς, σπάζοντας την καρδιά της για να την δει όλος ο κόσμος".  
    MyPhotoPics