Το Παλάτι του ... Καλαμποκιού

Το Corn Palace, το Παλάτι του Καλαμποκιού είναι ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων που βρίσκεται στο Mitchell της Νότιας Ντακότα των ΗΠΑ. Είναι ρυθμού Μαυριτανικής
αναγέννησης. Οι τοιχογραφίες και τα σχέδια που το καλύπτουν κατασκευάζονται εξολοκλήρου εσωτερικά και εξωτερικά από καλαμπόκι και άλλα σιτηρά, κάθε χρόνο, με ένα καινούργιο σχέδιο. 

Είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, τον οποίο επισκέπτονται πάνω από 500.000 άτομα κάθε χρόνο. Εξυπηρετεί την τοπική κοινότητα ως χώρος συναυλιών, αθλητικών εκδηλώσεων, εκθέσεων και  άλλων κοινοτικών εκδηλώσεων. 
Κάθε χρόνο, κατά τη συγκομιδή του καλαμποκιού τον Σεπτέμβριο, γιορτάζεται σε όλη την πόλη το Corn Palace Festival. Άλλα δημοφιλή ετήσια γεγονότα περιλαμβάνουν το Corn Palace Stampede Rodeo τον Ιούλιο και το Φεστιβάλ Corn Palace Polka το Σεπτέμβριο. Είναι επίσης το σπίτι των Tigers University Dakota Wesleyan και των ομάδων μπάσκετ Mitchell High School Kernels.
Στα τέλη του 19ου αιώνα, πολλές πόλεις στις Μεγάλες Πεδιάδες κατασκεύαζαν «παλάτια καλλιέργειας» (επίσης γνωστά ως «παλάτια σιτηρών») για να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Καθώς η ιδέα πέτυχε, εξαπλώθηκε, με ένα παλάτι καλαμποκιού στο Sioux City της Αϊόβα, που ήταν ενεργό από το 1887-1891. ένα στο Γκρεγκόρι, Νότια Ντακότα, ένα στο Plankinton, Νότια Ντακότα και ένα στο Creston, Αϊόβα.
Το αρχικό παλάτι Mitchell Corn Palace χτίστηκε το 1892. Ήταν μια ξύλινη κατασκευή στην κεντρική οδό Mitchell, χτισμένη σε γη που δώρησε ο Louis Beckwith, μέλος της πρώτης επιτροπής του παλατιού του καλαμποκιού. Το 1921, ανακαινίστηκε με σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Rapp και Rapp του Σικάγου. 
Οι τρούλοι ρωσικού τύπου και οι μαυριτανικοί μιναρέδες προστέθηκαν το 1937, δίνοντας στο παλάτι την εμφάνιση που έχει σήμερα. Οι θόλοι του ανακτόρου ανακαινίστηκαν το 2015. Η διακόσμηση του Παλατιού κοστίζει 130.000 δολάρια ετησίως. 






Mitchell South Dakota ~Corn Palace~ Crowd in Street~ "Stair Artist"~ 1910. 



    MyPhotoPics