Ο μύθος της λίμνης Predil, Ιταλία

Η λίμνη Predil βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Travisio, Ιταλία, σε μια αρχαία λεκάνη απορροής  παγετώνων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 969 μ. και περιβάλλεται από όμορφα βουνά. Με επιφάνεια περίπου ενός χιλιομέτρου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της περιοχής. Το νερό της είναι καθαρό και κρύο, με έντονο πράσινο-μπλε χρώμα και υπάρχει και ένα μικρό νησί. 
Ένας μύθος λέει ότι πολλά χρόνια πριν, αντί της λίμνης υπήρχε εκεί μια ωραία καταπράσινη κοιλάδα με ένα κατοικημένο και πλούσιο χωριό. Οι κάτοικοί της όμως ήταν σκληροί και άπονοι άνθρωποι και κατά τη διάρκεια μιας κρύας νύχτας του χειμώνα, αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν μια γυναίκα με το παιδί της που ερχόντουσαν από μακριά.
Μετά από μακρά περιπλάνηση, μόνο μια φτωχή οικογένεια προσέφερε ένα ζεστό καταφύγιο και έδειξε ενδιαφέρον για τη γυναίκα και το γιο της. Τη νύχτα μια θύελλα, σεισμοί και βροχή βύθισαν την πόλη, δημιουργώντας τη λίμνη Predil. Διασώθηκε μόνο ένα μικρό κομμάτι γης, το νησί, με το σπίτι της φιλόξενης οικογένειας, ενώ η γυναίκα και ο γιος της είχαν εξαφανιστεί.
Σε μια πλευρά της λίμνης  στην παραλία  υπάρχει  θαλάσσιος εξοπλισμός (βάρκες, κανό, θαλάσσια ποδήλατα,  σερφ, καγιάκ), παιδική χαρά για τα παιδιά και μια σχολή windsurf. Είναι επίσης ιδανικός τόπος για πεζοπόρους που αγαπούν την γαλήνια φύση. 
    MyPhotoPics