Isla Espanola

Isla Espanola (το νησί της Ισπανίας) είναι μέρος των Νήσων Γκαλαπάγκος. Οι Άγγλοι το ονόμασαν Hood Island μετά την ανακάλυψή του
από τον Viscount Samuel Hood. Βρίσκεται στα
νοτιοανατολικά του αρχιπελάγους και θεωρείται, μαζί με τη Σάντα Φε, ένα από τα παλαιότερα νησιά, περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων χρόνων. 
Το κλίμα είναι πολύ ξηρό, όπως στο μεγαλύτερο μέρος του Αρχιπελάγους. Αλλά λόγω της επιπεδότητας του νησιού, είναι το πιο ξηρό νησί, με μόνο λίγα εκατοστά βροχής το χρόνο. Ενώ είναι ένα από τα παλαιότερα Νησιά Γκαλαπάγκος, αυτό το νησί πεθαίνει, σιγά-σιγά γίνεται μια βραχώδης, άγονη γη με μικρή ή καθόλου βλάστηση. 
Αλλά αυτό δημιουργεί μεγάλους κόλπους, με άμμο και μαλακό βότσαλο που προσελκύει έναν υγιή αριθμό θαλάσσιων λιονταριών. Δύο σημεία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για τους επισκέπτες: το Bahia Gardner, που έχει μια υπέροχη παραλία και το Punta Suarez.
Το Punta Suarez παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της ποικίλης ζωής πουλιών, όπως το πτηνό Espanola, το οποίο έχει μεγαλύτερο και πιο καμπύλο ράμφος από αυτό των κεντρικών νησιών, η σαύρα του Espanola lava, το θαλάσσιο ιγκουάνα του υποείδους venustissimus, η οποία έχει κόκκινα σημάδια στην πλάτη της μεταξύ άλλων και πολλά άλλα ζώα και πτηνά.
Εδώ υπάρχουν υπεράκτιες θαλάσσιες χελώνες, γλάροι και άλλα τροπικά πουλιά. Έχει ψηλούς βράχους που ανεβαίνουν από την θάλασσα, όπου θα δείτε την εκπληκτική θέα των πτηνών που πετάνε και το διάσημο κύμα όπου το νερό εκτοξεύεται από 15 έως 23 μέτρα στον αέρα.
Ο άλλος χώρος επισκεπτών είναι το Bahia Gardner, που βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού Hood. Στον κόλπο Gardner υπάρχει μια εξαιρετική παραλία με λευκή άμμο για κολύμπι και μπορείτε να παρατηρήσετε από  κοντά τα λιοντάρια της θάλασσας του Galapagos. 
Η κολύμβηση με αναπνευστήρα στον κόλπο Gardner είναι μια μεγάλη έλξη γιατί έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε με τα θαλάσσια λιοντάρια, να θαυμάσετε τα πολύχρωμα τροπικά ψάρια και να δείτε λευκούς καρχαρίες.
Ένας άλλος προορισμός για κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι η νησίδα Osborn.
MyPhotoPics