Υπέροχα ιπτάμενα παγώνια!

Το πλουμιστό τους φτέρωμα αλλά και ο εντυπωσιακός σχηματισμός τους δεν περνούν απαρατήρητα και είναι αυτά τα δύο στοιχεία που κάνουν τα παγώνια ελκυστικά στο μάτι του θεατή. Μεγαλόσωμα πτηνά με υπέροχα φτερά αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος όπου κι αν τα συναντήσουμε.
Τα παγώνια ανήκουν στην οικογένεια των φασιανιδών, της τάξης των ορνιθόμορφων και τα πρώτα δείγματα ήρθαν στην Ευρώπη από τις Ανατολικές Ινδίες, απ’ όπου και κατάγεται το συγκεκριμένο είδος, ενώ σήμερα σμήνη σε άγρια κατάσταση εξακολουθούν να βρίσκονται στα νησιά της Ιάβας και της Κεϋλάνης.

Ωστόσο φαντάζεστε πώς μπορεί να είναι αυτά τα όμορφα πτηνά όταν πετάνε; Σπάνιο να δει κάποιος ένα παγώνι να πετάει, αφού ως επί το πλείστον αυτό συμβαίνει σε περίπτωση κινδύνου.



Όταν όμως ο φακός συλλαμβάνει και αυτή τους την ιδιότητα  γίνεται αδιάψευστος μάρτυρας της ομορφιάς τους. Εξαιτίας της βαριάς τους κορμοστασιάς, τα παγώνια δεν πετάνε παρά μόνο εάν υπάρξει κίνδυνος, και μόνο σε μικρές αποστάσεις. 


Πετάνε χτυπώντας τα φτερά τους και χρησιμοποιούν σαν μοχλό την ουρά τους. Η απόσταση την οποία μπορούν να διανύσουν πετώντας είναι το πολύ τα 150 μέτρα από την αρχική τους θέση.





MyPhotoPics