Λίμνη Resia, Ιταλία

Η λίμνη Resia, "Lago di Resia" στα ιταλικά, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νότιου Τιρόλο, στο Curon Venosta, Ιταλία κοντά στο ορεινό πέρασμα
Passo di Resia, σε υψόμετρο 1.498 μέτρων. Το εντυπωσιακό σήμα κατατεθέν είναι ένα καμπαναριό μέσα στην λίμνη που όχι μόνο την κάνει ιδιαίτερη αλλά αποτελεί στην πραγματικότητα σύμβολο ολόκληρης της κοιλάδας και είναι γνωστό πέρα από τα σύνορα.
Έως το 1950 υπήρχαν τρεις λίμνες στην περιοχή αυτή: η λίμνη
Resia, η λίμνη Curon και η λίμνη San Valentino alla Muta. Μετά την κατασκευή του φράγματος (1947-1949), για την λειτουργία του υδροηλεκτρικού εργοστασίου η τοποθεσία Curon Venosta καθώς και μεγάλο μέρος του χωριού 
Resia κατακλύστηκαν και καταστράφηκαν. 
Ότι απόμεινε από το Old Curon είναι το καμπαναριό της μεσαιωνικής εκκλησίας που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα το οποίο εξακολουθεί να υψώνεται έξω από τα νερά και είναι σήμερα ένα ιστορικό ορόσημο.
Υπάρχουν πολλές αφηγήσεις και μύθοι γύρω από αυτό το ιστορικό συμβάν και το καμπαναριό. 


Λέγεται ότι μερικές φορές ακούγονται οι καμπάνες από τα βάθη της λίμνης παρόλο που οι καμπάνες έχουν αφαιρεθεί μετά την βύθιση της πόλης. Από τότε 163 κτίρια βρίσκονται στον βυθό της λίμνης.

Στα νερά της λίμνης ζουν διάφορα είδη ψαριών, όπως καραβίδες, καστανές πέστροφες, πέρκα, τσιπούρες και ιριδίζουσες πέστροφες. Στην όχθη της λίμνης, οι άνθρωποι απολαμβάνουν το περπάτημα, το  τζόκινγκ και το ποδήλατο. 

Η βαθιά μπλε λίμνη Resia, ωστόσο, είναι επίσης ένα μέρος για
surfers, δεδομένου ότι αυτό το μέρος διαθέτει τις κατάλληλες συνθήκες ανέμου και είναι επίσης ιδανικό για μια περιήγηση με το πλοίο MS Hubertus Interregio. 



Αλλά και τον χειμώνα προσφέρει ιδανικές συνθήκες για τους λάτρεις του πάγου και ιδανικός τόπος για ice skating στον πάγο της επιφάνειάς της, ενώ στο δυτικό της άκρο βρίσκεται ο σταθμός της κοιλάδας της περιοχής σκι Belpiano.
    MyPhotoPics