Cancun, Μεξικό

Το Cancun, Κανκούν είναι μία παραλιακή πόλη στο νοτιοανατολικό Μεξικό. Βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της χερσονήσου Γιουκατάν, στην πολιτεία  Κιντάνα Ρο. Βρίσκεται στη Καραϊβική, σε ένα από τα ανατολικότερα σημεία του Μεξικό. Eίναι διεθνώς γνωστό τουριστικό θέρετρο και είναι μέρος της Ριβιέρα Μάγια.
Το όνομα Κανκούν, Cancum ή Cankun εμφανίζεται για πρώτη φορά σε χάρτες του 18ου αιώνα. Υπάρχουν δύο πιθανές μεταφράσεις της Κανκούν, με βάση την Μάγια προφορά kaan kun. Η πρώτη μετάφραση είναι "φωλιά φιδιών." Η δεύτερη εκδοχή και λιγότερο αποδεκτή είναι "τμήμα του χρυσού φιδιού».
Όταν  ξεκίνησε η ανάπτυξη, τον Ιανουάριο του 1970, είχε μόνο τρεις κατοίκους, επιστάτες της φυτείας καρύδας του Don Jose de Jesus Gutierrez Lima, ο οποίος έζησε στο νησί Mujeres και υπήρχαν μόνο 117 άτομα που ζούσαν σε κοντινή απόσταση, στο Puerto Juarez, ένα ψαράδικο χωριό και στρατιωτική βάση. Η τουριστική ζώνη της πόλης είναι κτισμένη πάνω σε νησί, μέρος του δεύτερου μεγαλύτερου κοραλλιογενή υφάλου. 
Το ηπειρωτικό τμήμα της πόλης είναι οργανωμένο σε μεγάλα οικοδομικά τετράγωνα, γνωστά ως supermanzanas. Το διεθνές αεροδρόμιο του Κανκούν βρίσκεται 30 χιλιόμετρα νότια του κέντρου της πόλης. Τα περισσότερα κτίρια δεν ξεπερνούν σε ύψος τους τέσσερις ορόφους εξαιτίας του φόβου για τυφώνες όπως ο τυφώνας Γκίλμπερτ που χτύπησε τη πόλη το 1988.
Έχει τροπικό κλίμα, υγρό και ξηρό, με μικρές διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ των εποχών. Η πόλη είναι ζεστή όλο το χρόνο, με μέση ετήσια θερμοκρασία 27,1°C. Η ετήσια βροχόπτωση είναι περίπου 1.340 χιλιοστά και αντιστοιχεί σε περίπου 115 ημέρες ετησίως.
    MyPhotoPics