Vieste, Ιταλία

Η Vieste  
είναι μια  κοινότητα και πρώην καθολική επισκοπή  της επαρχίας Foggia, στην Απουλία περιοχή της ΝΑ  Ιταλίας. Ένα θαλάσσιο θέρετρο στo Gargano. Έχει λάβει Γαλάζια Σημαία για την καθαρότητα των νερών της από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. 

Η πόλη συνορεύει με Mattinata, Monte Sant'Angelo, Peschici και Vico del Gargano. Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες, τα κύρια μέσα διαβίωσης ήταν το ψάρεμα και η γεωργία. Τώρα με τον τουρισμό, με τα ξενοδοχεία, τα θέρετρα και τις εγκαταστάσεις κάμπινγκ, έχει μετατραπεί σε πόλη, στην οικονομία και στον τρόπο ζωής.
Κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους, το λιμάνι δεχόταν  επιθέσεις από πειρατές και Σαρακηνούς και από τους εχθρούς του Βασιλείου της Νάπολης. Το 1554  περίπου 5.000 κάτοικοι εκτελέστηκαν από τους Τούρκους. Η εκδήλωση αυτή τιμάται κάθε χρόνο σε μια τελετή. 


Η ακτή έχει ενδιαφέρον από γεωλογική άποψη. Δίπλα στην πόλη υπάρχουν δύο μεγάλες, ευθείες παραλίες. Το υπόλοιπο της ακτής αποτελείται από κολπίσκους και μικρές αμμώδης, κρυμμένες παραλίες.




Η διάβρωση από το νερό και τον αέρα έχει διαμορφώσει τον ασβεστολιθικό βράχο σε σπηλιές και καμάρες. Δεδομένου ότι η ακτή είναι απότομη, μερικά από τα ωραιότερα αξιοθέατα μπορούν να προσεγγιστούν μόνο από τη θάλασσα. 





Το πιο διάσημο σημείο στην Βιέστε είναι το Pizzomunno, ένας κάθετος βραχώδης  μονόλιθος ύψους 25 μέτρων κοντά στην Spiaggia del Castello, "Castle Beach".



Άλλα αξιοθέατα:




 Ένα κάστρο, με τριγωνικό σχήμα και προμαχώνες στις κορυφές του.
 






Ο καθεδρικός ναός της Απουλίας ρωμανικό στυλ. Έχει ένα σχέδιο βασιλικής με σηκό και δύο διαδρόμους. Καμπαναριό που ξαναχτίστηκε σε στιλ μπαρόκ του 18ου αιώνα, μετά από το προηγούμενο που κατέρρευσε.
    MyPhotoPics