Comoros islands, Ινδικός Ωκεανός

Το αρχιπέλαγος Κομόρες αποτελείται από τέσσερα νησιά και αρκετές νησίδες που βρίσκονται στο 
δυτικό Ινδικό Ωκεανό  περίπου δώδεκα  

μοίρες νότια του ισημερινού και λιγότερο από 200 μίλια ανοικτά των ακτών της Ανατολικής Αφρικής.

Βρίσκονται περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ του νησιού
της Μαδαγασκάρης και της βόρεια Μοζαμβίκης στο βόρειο άκρο του καναλιού της Μοζαμβίκης. Η συνολική έκταση των τεσσάρων νησιών είναι 2.034 τετραγωνικά 
χιλιόμετρα.
 


Από τα τέσσερα μεγάλα νησιά (Ngazidja, Mwali, Nzwani και Mahore), το Ngazidja είναι το μεγαλύτερο. Έχει ένα ενεργό ηφαίστειο που υψώνεται σε ύψος 2.361 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. 




Το Mwali 28 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά της Ngazidja, είναι το μικρότερο από τα νησιά με μια κεντρική οροσειρά που υψώνεται στα 790 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το Nzwani βρίσκεται περίπου είκοσι πέντε μίλια ανατολικά του Mwali, έχει μια κεντρική κορυφή που υψώνεται στα 1.575 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Έχει επίσης ένα καταρράκτη και μεγάλες αμμώδεις παραλίες.



Σαράντα τέσσερα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Nzwani είναι το Μαγιότ (Maore), το αρχαιότερο από τα νησιά. Περιβάλλεται από έναν κοραλλιογενή ύφαλο και είναι αρκετά επίπεδο.



Έχουν τροπικό θαλάσσιο κλίμα, που χαρακτηρίζεται από μικρές διακυμάνσεις της θερμοκρασίας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας του έτους περίπου 26° στο επίπεδο της θάλασσας και από άφθονη βροχόπτωση: 2.679 χιλιοστά τον χρόνο.
    MyPhotoPics