Pink Cockatoo

O Major Μitchell Cockatoo (Lophochroa leadbeateri), γνωστός  επίσης ως Cockatoo Leadbeater ή Pink Cockatoo, είναι ένας παπαγάλος μεσαίου μεγέθους που βρίσκεται σε άνυδρες και ημι-άνυδρες περιοχές της ενδοχώρας της Αυστραλίας.  




Με απαλή υφή λευκό και σομόν φτέρωμα και μεγάλο, φωτεινό κόκκινο και κίτρινο λοφίο , αναγνωρίζεται γενικά ως το πιο όμορφο όλων των cockatoos.




Πήρε το όνομά του προς τιμήν του Major Sir Thomas Mitchell, ο οποίος έγραψε "Λίγα πουλιά έχουν ζωντανέψει τόσο τις μονότονες αποχρώσεις των δασών της Αυστραλίας όσο αυτό το όμορφο είδος παπαγάλου με τα ροζ χρώματος φτερά που ρέει από το ακρολόφιο και στολίζουν το περιβάλλον απολαυστικά".




Τόσο τα θηλυκά όσο και τα αρσενικά είναι σχεδόν ταυτόσημα. Τα αρσενικά είναι συνήθως λίγο μεγαλύτερα. Το θηλυκό έχει μια λίγο φαρδιά  κίτρινη ρίγα στην πλάτη και αναπτύσσουν ένα κόκκινο μάτι όταν ωριμάσουν.
Ένα Cockatoo Major Mitchell το οποίο έχει γίνει πλέον αρκετά γνωστό είναι ο "Cookie", ένας αγαπημένος κάτοικος του Ιλλινόις» στον ζωολογικό κήπο Brookfield κοντά στο Σικάγο από τότε που άνοιξε, το 1934. Ο Cookie είναι 80 ετών και έχει αποσυρθεί από την ενεργό "δράση". 
        MyPhotoPics