Ποταμός Yangtze, Κίνα

Είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Ασίας με μήκος 6.300 χλμ. Η λεκάνη απορροής του καλύπτει 1.800.000  
τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πηγάζει από τα όρη Τανγκούλασαν στο Θιβέτ και εκβάλλει στην ανατολική θάλασσα της Κίνας βόρεια της Σαγκάης. 



Η λεκάνη απορροής του καλύπτει το 1/5 του εδάφους της Κίνας και είναι ο πιο σημαντικός ποταμός, για την ιστορία, την οικονομία και τον πολιτισμό της Κίνας.
  





Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται  το γιγαντιαίο Φράγμα των Τριών  Φαραγγιών, μετά τη σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και της τελευταίας γεννήτριας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υδροηλεκτρική εγκατάσταση παραγωγής ενέργειας παγκοσμίως.


Έχει συνολική δυναμικότητα 22,5 γιγαμπάτ, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 1994, στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας. Το Πεκίνο χαρακτηρίζει το έργο ως ένα θαύμα της τεχνολογίας.


Η πρώτη στροφή του ποταμού Yangtze βρίσκεται στο Shigu (Stone Drum) μια πόλη 44 μίλια έξω από Λιτζιάνγκ. Όταν ο ποταμός Yangtze φτάνει στην πόλη, παίρνει σχεδόν μια στροφή 180 μοιρών από τα νότια προς τα βόρεια, που μοιάζει σαν να κάμπτεται.

Αυτή η στροφή είναι πολύ σημαντική γιατί  θεωρείται ότι κρατά τον ποταμό Yangtze  μέσα  στο μεσαιο-ανατολικό τμήμα της Κίνας. Αυτό το μεσαιο- ανατολικό τμήμα της Κίνας ήταν ένα οικονομικό κέντρο κατά τους αρχαίους χρόνους και είναι ακόμη και σήμερα.


Στην πόλη Chongqing ο ποταμός Yangtze ενώνεται με τον ποταμό Jialing (στα δεξιά), ο οποίος διανύει μια απόσταση 119 χιλιομέτρων.


 


Η γέφυρα του ποταμού Yangtze, Wushan, Chongqing, China. Έχει 180 μέτρα ύψος και 460 μέτρα μήκος.      
    ΜyPhotoPics