Όρος Rainier, ΗΠΑ


Όλα τα επίγεια αντικείμενα, ακόμα και τα βουνά, χωρίς να έχει σημασία πόσο μεγάλα     ή μικρά είναι, όταν πέφτει ο ήλιος ή το φως επάνω τους, δημιουργούν ανάλογες σκιές που πέφτουν κάτω στο έδαφος. 

Θα μπορούσατε να φανταστείτε μια σκιά να "πέφτει" στον ουρανό; Νομίζετε ότι δεν είναι δυνατόν; Απλά δείτε το υπέροχο βουνό Ραινιέρ. Το βουνό που η σκιά του πέφτει στα σύννεφα! Ανακαλύψτε το σπάνιο φαινόμενο της σκιάς του!

Πρόκειται για μια τεράστια ηφαιστειακή κορυφή στο όρος Rainier που βρίσκεται στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Θεωρείται ότι είναι από τα πιο επικίνδυνα ενεργά ηφαίστεια, με δυνατότητα να προκαλέσει μαζικούς ηφαιστειακούς χείμαρρους λάσπης. 

Με υψόμετρο 4.392m, είναι σύμβολο της Πολιτείας της
Ουάσιγκτον και το ψηλότερο βουνό στις ΗΠΑ. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έρχονται  να δουν τους υπέροχους παγετώνες, τα χιλίων χρόνων δέντρα και τα πανέμορφα αγριολούλουδα.
Μια ηλιόλουστη ημέρα, μπορείτε να το δείτε ακόμη και από το Πόρτλαντ, το Όρεγκον ή την Βρετανική Κολομβία. Αλλά με την ανατολή, όταν έχει συννεφιά και τα σύννεφα είναι σε ένα ορισμένο ύψος ο ήλιος φωτίζει την κορυφή του βουνού και ρίχνει μια μεγάλη σκιά πάνω στα σύννεφα. 


Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια του
φθινοπώρου και του χειμώνα,
όταν ο ήλιος είναι χαμηλά στον ορίζοντα και ο ουρανός είναι συννεφιασμένος.
    MyPhotoPics