Frederiksborg Palace, Δανία


Frederiksborg Palace ή Frederiksborg Castle είναι ένα παλάτι στo Hillerød, Δανία.
Χτίστηκε ως βασιλική  κατοικία 
για τον βασιλιά Christian IV, τώρα είναι μουσείο της εθνικής ιστορίας. 
Το σημερινό οικοδόμημα αντικατέστησε το προηγούμενο κάστρο που χτίστηκε από τον Frederick ΙΙ και είναι το μεγαλύτερο αναγεννησιακό παλάτι  στην Σκανδιναβία. Το ανάκτορο βρίσκεται σε τρία μικρά νησάκια στη  μέση της λίμνης Palace (Slotsøen) και είναι συνδεδεμένο με ένα μεγάλο κήπο σε τυπικό στιλ μπαρόκ. 
  
Τα παλαιότερα τμήματα του κάστρου μας επιστρέφουν στο 1560 που χτίστηκε, από τον Frederick II. Αν και παραμένει με τον συνονόματό του, το μεγαλύτερο μέρος κατασκευάστηκε από τον Christian IV, μεταξύ 1602 και 1620. 

Έχουν χρησιμοποιηθεί οι φλαμανδοί αρχιτέκτονες Χανς και Lorenz van Steenwinckel και το κάστρο ακολουθεί το ολλανδικό στυλ που χρησιμοποιείται από τον Christian IV για τα νέα κτίρια του στην Κοπεγχάγη. Μετά το θάνατο του Christian IV το 1648, το παλάτι χρησιμοποιείται κυρίως για επίσημες εκδηλώσεις. 

Η εκκλησία έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως το παρεκκλήσι του ιππότη για τη Διάταξη του Elephant και το Τάγμα του Dannebrog από το 1693 στεγάζει την συλλογή έργων τέχνης της δανικής βασιλικής οικογένειας, κυρίως έργα για τη ζωή του Ιησού από τον Δανό ζωγράφο Καρλ Heinrich Bloch.

Στη δεκαετία του 1850, το παλάτι και πάλι χρησιμοποιείται ως κατοικία από τον βασιλιά Frederick VII. Ενώ ήταν στην κατοικία του το βράδυ της 16 Δεκεμβρίου 1859, μια πυρκαγιά κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος του εσωτερικού του κυρίως ανακτόρου. 

Η ανασυγκρότηση χρηματοδοτήθηκε με δημόσια δαπάνη, με μεγάλες συνεισφορές από τον βασιλιά και το κράτος, καθώς και η εξέχουσα φιλάνθρωπος JC Jacobsen της Carlsberg Brewery. Η Jacobsen χρηματοδότησε επίσης το μουσείο της εθνικής ιστορίας που καταλαμβάνει τώρα το Frederiksborg.
MyPhotoPics