Foot bridge, Υεμένη



Η πόλη της Shaharah χωρίζεται σε δύο ίσα μέρη, στις συνοικίες Shaharah και  Αλ-Nadan. Bρίσκεται στην κορυφή του βουνού Shaharah, στην Υεμένη.


Πολλοί τουρίστες την επισκέπτονται  για να απολαύσουν τη
θέα από την περίφημη γέφυρά της  που διακρίνεται για την καλλιτεχνική αρχιτεκτονική της.



Η γέφυρα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον Ostta, ο οποίος ήταν γνωστός με το όνομα Saleh, το 1905. Χτίστηκε σε ένα επικλινές αυλάκι κόβoντας τους βράχους, για να συνδεθούν δύο πολύ ψηλά βουνά: το βουνό του Al-Shaharah Faish και το βουνό του Al-Ameer Shaharah.


Έχει 20 μέτρα μήκος και τρία μέτρα πλάτος. Το βάθος της χαράδρας είναι 300 μέτρα κάτω. Πριν χτιστεί η γέφυρα η διαδρομή ανάμεσα στα δύο βουνά έπαιρνε πολύ χρόνο και χρειαζόταν πολύ μεγάλη προσπάθεια, καθώς οι άνθρωποι αναγκάζονταν να κατέβουν και να ανέβουν σιγά-σιγά με τα πόδια.

Ήταν πολύ δύσκολο να μεταφέρουν τα εμπορεύματα με τα ζώα. Τοπικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατασκευή της γέφυρας πήρε περίπου τρία χρόνια για να τελειώσει και κόστισε περισσότερο από 100.000 ασημένια ριάλια. 


Θεωρείται αρχιτεκτονικό αριστούργημα και θεωρείται ως ένα θαύμα σε όλη την Αραβική Χερσόνησο, για την απόλυτη προσαρμογή της στην ορεινή φύση.
    MyPhotoPics