Νήσος Χαϊνάν, Κίνα

Η Χαϊνάν είναι το μεγαλύτερο νησί που διοικείται από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας με έκταση 33.210    τετραγωνικά  χιλιόμετρα. Βρίσκεται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, απέναντι από την επαρχία Κουανγκτόνγκ και αποτελεί την ομώνυμη επαρχία. 


Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Χαϊκού με 2.046.189 κατοίκους. Τo κλίμα της είναι τροπικό, χαρακτηρίζεται από ζεστά και υγρά καλοκαίρια, με ήπιους και ευχάριστους χειμώνες. Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται συνήθως 24-35 C το καλοκαίρι και 19-25 C τον χειμώνα.



Σήμερα παρουσιάζει έντονη τουριστική ανάπτυξη που προσανατολίζεται με διάφορες διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων στην ίδρυση θερέτρων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Sanya. 

Πολλοί πλούσιοι Κινέζοι από τις βόρειες επαρχίες έχουν εξοχικές κατοικίες στην Χαϊνάν, όπου πάνε τον χειμώνα για να ξεφύγουν από το τσουχτερό κρύο που χαρακτηρίζει ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Κίνας. 




Έχει γίνει δημοφιλής στους Ρώσους τουρίστες για δεκαετίες. Τώρα προωθείται ως "η Χαβάη της Κίνας". Ολόκληρο το νησί έχει ανακηρυχθεί Ειδική Οικονομική Ζώνη.





Στο λοφώδες κέντρο του νησιού είναι χτισμένα τα σπίτια που ανήκουν σε ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων, με πολλούς εμπλεκόμενους στην τουριστική βιομηχανία. Το μεγαλύτερο μέρος της ακτής έχει παραλίες.
   Και μια παιδική κατασκήνωση.
    MyPhotoPics