Λίμνη Spotted , Καναδάς

Η λίμνη Spotted  αρχικά ήταν γνωστή με την ονομασία Kliluk. Έχει μήκος 700 μέτρα και πλάτος 250 μέτρα με συνολική ακτογραμμή 1,7 χιλιόμετρα. Η λίμνη αυτή που βρίσκεται στο Osoyoos του Καναδά, περιέχει μία από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις  ορυκτών, στον κόσμο. Αυτό που συμβαίνει με τη λίμνη είναι ότι αποτελείται από πολλές διαφορετικές και υψηλού βαθμού συγκεντρώσεις μετάλλων. 

Κυρίως καθαρτικό άλας, ασβέστιο και θειικό νάτριο, είναι μερικές από τις μεγαλύτερες ανόργανες ουσίες που περιλαμβάνονται εδώ. Kατά τους θερινούς μήνες το περισσότερο νερό της λίμνης εξατμίζεται και αφήνει τα ορυκτά πίσω. 

Αυτές οι ουσίες κρυσταλλώνονται και μεγάλες κηλίδες αρχίζουν να εμφανίζονται. Τα χρώματα διαφέρουν σε κάθε κηλίδα, καθώς η σύσταση αλλάζει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές κατά τη θερινή περίοδο.

Τα ιαματικά νερά της λίμνης  χρησιμοποιήθηκαν από αυτόχθονες Ινδιάνους για την ανακούφιση από τους πόνους και κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, τεράστιες ποσότητες άλατος μεταφέρθηκαν για να χρησιμοποιηθούν από την αμερικανική βιομηχανία πυρομαχικών.       
         
MyPhotoPics