Λίμνη Matheson

Στη Λίμνη Matheson, η φύση έχει συνδυάσει ακριβώς τα σωστά συστατικά για να δημιουργήσουν πραγματικά ...
εκπληκτικές αντανακλάσεις από τις υψηλότερες κορυφές της Νέας Ζηλανδίας - Αοράκι (Mount Cook) και το όρος Tasman.

Κάντε μια μικρή βόλτα στη λίμνη Matheson και θα πάρετε την τέλεια φωτογραφία του χιονισμένου Mount Cook να αντανακλάται στα σκοτεινά νερά της. 


Κάθε εποχή, όλες οι ώρες  καθρεφτίζονται με όλες τις αποχρώσεις τους στα παρθένα νερά αυτής της υπέροχης λίμνης στη Νέα Ζηλανδία. 

Ποτέ δεν μπορεί κανείς να μετρήσει πόσες αποχρώσεις του πράσινου και του μπλε μπορούν να αποτυπωθούν στην επιφάνεια της, η οποία μετατρέπεται σε ένα ζωντανό πίνακα ζωγραφικής απίστευτης ομορφιάς. 


Το νερό της λίμνης Matheson είναι σκούρο καφέ, έτσι ώστε τις ήρεμες μέρες να δημιουργείται η ιδανική αντανακλαστική επιφάνεια. Το χρώμα προέρχεται από τη φυσική έκχυση της οργανικής ύλης από το περιβάλλον παρθένο δάσος. 

Ένας εύκολος περίπατος περνά πάνω από την κρεμαστή γέφυρα του ποταμού Clearwater (καθαρό νερό), λίγα μόλις λεπτά από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. 


Ο ποταμός Clearwater εκβάλλει στη λίμνη και είναι καφετί κάτω από τη γέφυρα, ωστόσο, γρήγορα γίνεται σαφές και πιστό στο όνομά του.


Χέλια με μακριά πτερύγια ευδοκιμούν στο σκοτάδι της λίμνης Matheson, το οποίο είναι επίσης το σπίτι σε πολλά υδρόβια πουλιά. Για το λόγο αυτό η λίμνη είναι ένα παραδοσιακό mahinga kai (σημείο συλλογής τροφίμων) για τους Μαορί.


Η λίμνη Matheson σχηματίστηκε περίπου πριν από 14.000 χρόνια. Η απόσταση με τα πόδια από το χώρο στάθμευσης διαρκεί 40 λεπτά για το πλωτήρα, ή 1,5 ώρες γύρω από τη λίμνη.
MyPhotoPics