Cuevas de Mármol, Παταγονία, Χιλή

Σκαλισμένες στις Άνδεις της Παταγονίας, οι Cuevas de Mármol, Μarble Caves,  Mαρμάρινες σπηλιές, σχηματίζουν  μια χερσόνησο από στερεό μάρμαρο που συνορεύει με τη λίμνη General Carrera, μια απομακρυσμένη παγωμένη λίμνη που εκτείνεται στα σύνορα Χιλής-Αργεντινής.
Σχηματίζονται από 6.000 και πλέον χρόνια καθώς τα κύματα ξεπλένουν το ανθρακικό ασβέστιο κάνοντάς τες λείες. Το εναλασσόμενο μπλε χρώμα στα τείχη των σπηλαίων, είναι αντανάκλαση από τα καταγάλανα νερά της λίμνης, που αλλάζουν την ένταση και την απόχρωση, ανάλογα με τα επίπεδα του βάθους του νερού και την εποχή του χρόνου.

Είναι το πιο διάσημο αξιοθέατο της Παταγονίας,Χιλή. Προσελκύουν πολλούς τουρίστες από  διάφορες γωνιές του πλανήτη. Βρίσκεται μακριά από οποιοδήποτε δρόμο, οι σπηλιές είναι προσβάσιμες μόνο με καραβάκι. 




Οι εκδρομές που γίνονται με πλεούμενα διαρκούν  τριάντα περίπου λεπτά και διοργανώνονται από μια τοπική εταιρεία, όταν το βάθος του νερού και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.


Οι Marble Caves  έχουν το μεγαλύτερο απόθεμα μαρμάρου στη γη. Τα αποθεματικά της εκτιμώνται σε 5.000 εκατ. τόνους. Η λίμνη Carrera είναι μία από τις δέκα βαθύτερες λίμνες στον κόσμο που φτάνει σε βάθος 590 μέτρων και μια έκταση περίπου 1.850 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
    MyPhotoPics