Coober Pedy, Αυστραλία

Το Coober Pedy είναι μια πόλη των ορυχείων που βρίσκεται περίπου 850 χλμ. βόρεια της Αδελαΐδας, στην Αυστραλία. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών του καλοκαιριού, οι άνθρωποι εδώ προτιμούν να ζουν σε αυθεντικές υπόγειες κατοικίες, λαξευμένα μέσα σε σπηλιές.

Τα πάντα είναι υπόγεια: τα σπίτια με όλα τα είδη των
εγκαταστάσεων, τα καταστήματα και τα ορυχεία, τα νεκροταφεία, χώροι για μπιλιάρδο, μπαρ, πισίνες, μουσείo.  Eπίσης, υπάρχει και μια Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.


Οι τουρίστες μπορούν να παρακολουθήσουν σε υπόγειο σινεμά, ντοκιμαντέρ για το Opal, πως δημιουργήθηκε, τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για την εξόρυξη της πολύτιμης πέτρας, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν, πως μετατρέπεται με τέχνη και μεράκι σε κόσμημα.

Το να ζεις στο υπόγειο μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό
για εσάς, αλλά στην πραγματικότητα, τα σπίτια είναι πανέμορφα. Το όνομα Coober Pedy δόθηκε από τους αυτόχθονες της "Kupa piti", που σημαίνει "τρύπα του λευκού ανθρώπου στη γη". 
Τα σπίτια είναι σκαμμένα στην πλαγιά του λόφου, με μια είσοδο στο επίπεδο του δρόμου. Αυτά τα σπίτια έχουν ντουλάπες, κρεβατοκάμαρες, αποθηκευτικούς χώρους και φανταστική κουζίνα. Οι στενοί κατακόρυφοι άξονες εξυπηρετούν τον αερισμό και να διατηρεί τη θερμοκρασία και την υγρασία τέλεια.

Ένας άλλος λόγος που η Coober Pedy είναι διάσημη είναι ότι
αυτή η πόλη παράγει το 70% των opal του κόσμου. Γι' αυτό και είναι γνωστή ως η "opal, h πρωτεύουσα του κόσμου". Η περίεργη υπόγεια πόλη Coober Pedy έχει προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο.


Πολλές κινηματογραφικές ταινίες όπως, το Pitch Black, η βασίλισσα της ερήμου, ο Κόκκινος Πλανήτης και το Opal Dream έχουν γυριστεί στους χώρους  αυτής της  πόλης.
    MyPhotoPics