Μπλε Πύργοι, Εθνικό πάρκο, Παταγονία, Χιλή

Torres del Paine National Park είναι ένα χιλιανό Εθνικό Πάρκο που περιλαμβάνει βουνά, παγετώνες, λίμνες και ποτάμια. Tο τοπίο στο Torres Del Paine National Park είναι πέρα από όμορφο. Η γη είναι ένας συνδυασμός κλιμακωτών βουνών γρανίτη, παγετώνων και βαθύ μπλε λιμνών στις κορυφές των βουνών των Άνδεων, με πιο γνωστή την Cordillera del Paine.  

O καλύτερος τρόπος για να δείτε τα αξιοθέατα είναι με τα
πόδια. Προσφέρει περιπατητικές δυνατότητες επιλογής μεταξύ δύο δημοφιλών διαδρομών. Η πλήρης αποστολή διαρκεί περίπου 8-10 ημέρες, ή η σύντομη διαδρομή που διαρκεί περίπου 5 ημέρες και περιλαμβάνει την πλειοψηφία του Torres Del Paine που πρέπει να δεις. Αυτή η εμπειρία είναι για εκείνους που πραγματικά εκτιμούν τη φύση, υπάρχουν περίπου επτά  καταφύγια σε όλο το πάρκο.

Το Εθνικό Πάρκο καλύπτει 181.000 εκτάρια. Έχει δρόμους για οχήματα και μονοπάτια για τους περιπατητές. Έχει 3 πύλες εισόδου, ένα διοικητικό κέντρο και επτά φυλάκια σε διάφορους τομείς του Πάρκου.

Μερικοί λένε ότι Paine ήταν ο πρώτος οικιστής. Άλλοι λένε ότι το όνομα προέρχεται από μια αρχαία ινδική λέξη που σημαίνει μπλε, αφουγκραζόμενοι το έντονο μπλε των λιμνών της περιοχής. 

MyPhotoPics