Κεράλα, Ινδία

Η Κεράλα είναι μία από τις 28 Ομόσπονδες Πολιτείες που συγκροτούν σήμερα την Ινδία. Βρίσκεται στο Νότιο νοτιοδυτικό  τμήμα της χώρας και η συνολική της έκταση είναι 38.863 τ. χλμ., ενώ ο πληθυσμός της περίπου 31.842.000. Πρωτεύουσά της είναι η Τυρουβανανταπούραμ ή Τριβαντρούμ.


Η παραγωγή πιπεριού και φυσικού καουτσούκ συμβάλλουν  κατά πολύ στη συνολική εθνική παραγωγή. Στο γεωργικό τομέα παράγουν καρύδα, τσάι, καφέ, καρύδια και όλα τα είδη μπαχαρικών.



Το κρατίδιο Κεράλα ιδρύθηκε στις 1/11/1956. Η 
περιοχή αυτή είναι γνωστή από τα πολύ πολύ παλιά χρόνια και έχει επιρροές από Πορτογάλους, Ολλανδούς και Άγγλους. Το κλίμα είναι τροπικό που σημαίνει ότι όποια εποχή και να διαλέξουμε να πάμε η θερμοκρασία δεν πέφτει από τους 22 βαθμούς.


Η χώρα είναι διάσπαρτη με κανάλια οπότε εννοείται ότι και εμείς βολτάρουμε με βαρκούλες. Στα διάφορα μέρη της Κεράλα μπορείτε να πάτε και με τραίνο με κόστος που κυμαίνεται από 2 έως 3 δολάρια.



Αυτή είναι η πιο παλιά εκκλησία που χτίστηκε από Ευρωπαίους στην Ινδία. Αξίζει να τη δούμε γιατί σε αυτή τάφηκε ο Βάσκο Ντι Γκάμα όταν πέθανε (είναι και ο μόνος λόγος που θάβεσαι άλλωστε). Αργότερα μεταφέρανε τη σορό του στην Πορτογαλία.  




Kochi ή Cochin είναι η μεγαλύτερη πόλη στην Κεράλα και το σημαντικότερο επίνειο. Υπάρχει ένα σύγχρονο μέρος στην ηπειρωτική χώρα και ένα παλαιότερο, προσβάσιμο με βάρκα. Εδώ μπορείτε να δείτε είδη αλιέων που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι, δίχτυα που χρησιμοποιούν ένα είδος συστήματος ισορροπίας. Υπάρχουν πολλές εικόνες για αυτήν την τεχνική που έρχεται από την Κίνα.


Αλιευτικές μέθοδοι!
Θα χαζέψουμε για λίγο στα κινέζικα δίχτυα. Και λέγονται κινέζικα γιατί είναι κινέζικα. Εκτός από την Κίνα θα τα δείτε μόνο εδώ αυτά τα δίχτυα για ψάρια.

    MyPhotoPics