Δέντρα που μοιάζουν με έργα τέχνης

Μπορεί να μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής αλλά ο μόνος καλλιτέχνης που είναι υπεύθυνος για αυτά τα ζωντανά έργα τέχνης, είναι η  Μητέρα Φύση. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν την ονομασία "ουράνιο τόξο". Το απίστευτο δέντρο Rainbow Eucalyptus είναι το μόνο είδος ευκαλύπτου που φυτρώνει στο βόρειο ημισφαίριο. Μπορεί να αυξηθεί σε εντυπωσιακά ύψη, μέχρι και 70 μέτρα, και συνήθως προορίζεται για την παραγωγή ξυλοπολτού, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη δημιουργία λευκού χαρτιού. Όσο για το που οφείλεται το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα, η απάντηση είναι απλή.

Το εξωτερικό στρώμα του φλοιού τους ξεφλουδίζει σταδιακά αποκαλύπτοντας την στρώση που βρίσκεται από κάτω σε απόχρωση του πράσινου... Μόνο που η αποκάλυψη δε σταματάει εδώ κι αυτό γιατί ο πράσινος φλοιός θα ξεφλουδίσει και αυτός με τη σειρά του για να δώσει τη θέση του σε πιο σκούρες αποχρώσεις του μπλε, του μωβ, του πορτοκαλί και του καφέ.

Το  Rainbow Eucalyptus μπορείτε να το συναντήσετε στη Νέα Γουινέα, στην Νέα Βρετανία, στη Χαβάη αλλά και στις Φιλιππίνες.
Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν στη Χαβάη και ο καλλιτέχνης που είχε την τύχη να ζήσει από κοντά το μεγαλείο αυτό είναι ο Warren Krupsaw. 
 
        MyPhotoPics