Αχίλλειον, νήσος Κέρκυρα, Ελλάς

Το Αχίλλειον κτίστηκε από το 1888 μέχρι το 1891 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Καρντίλο, για λογαριασμό της αυτοκράτειρας της Αυστρίας, Ελισσάβετ. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Γαστούρι, νήσος Κέρκυρα, Ελλάς, όπου, παλιά, βρισκόταν το αρχοντικό του φιλόσοφου Πέτρου Αρμένη Βραΐλα. Το αρχιτεκτονικό στιλ που βασικά ακολουθεί είναι αυτό της Πομπηίας, υπάρχουν όμως στοιχεία Ιωνικού, Ρωμαϊκού και Αιολικού Ρυθμού. 




Το ανάκτορο ονομάστηκε Αχίλλειον προς τιμήν του Αχιλλέα, που η αυτοκράτειρα θαύμαζε πολύ. 
Η διακόσμηση του καθολικού ναΐσκου που βρίσκεται στο ανάκτορο είναι εντυπωσιακής ομορφιάς.
Διασκορπισμένα ανάμεσα στα στους όμορφα διακοσμημένους κήπους και τα συντριβάνια βρίσκονται τα ωραία αγάλματα των Εννέα Μουσών και των Αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, όπως και ένα μεγάλο άγαλμα του Αχιλλέα, έργο του Γερμανού γλύπτη Γκετς το 1909, παραγγελία του ίδιου του Γουλιέλμου.




Στο εσωτερικό του, μπορούμε να θαυμάσουμε πίνακες από Ιταλούς και Αυστριακούς ζωγράφους, αλλά οι πιο εντυπωσιακοί είναι οι πίνακες του Άγγελου Γιαλλινά, 1857-1939, ενός Κερκυραίου ζωγράφου. 



Η πιο αξιοσημείωτη τοιχογραφία είναι μία νωπογραφία στην Αίθουσα Υποδοχής: δείχνει τον Αχιλλέα να σέρνει με το άρμα του το νεκρό σώμα του Έκτορα μπροστά στα τείχη της Τροίας.
    MyPhotoPics