Αίγυπτος



Η ιστορία της Αιγύπτου χάνεται στα βάθη των αιώνων. Στο ανατολικό άκρο της Βόρειας Αφρικής,  η Αίγυπτος είναι  ευλογημένη από τον Νείλο. Ο μεγαλύτερος ποταμός του κόσμου, υπήρξε πάντα ο μοχλός ανάπτυξης της περιοχής.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitIJffTr63cc3RLjyhPj3qNgCiQgsUVZg1fqvupCjuUxvcJccNDvqHYXHo1bPfoVA0qAfDTzFknKoJiSD7ncX8gXASv4BLsdvDTzHRzBKYRHhew0a5rHZSG_-IQGDAt36d-R3izYHmUG6v/s1600/myspace1lx3.jpgΟ αιγυπτιακός πολιτισμός  είναι ένας από τους αρχαιότερους και συνάμα σημαντικότερους του πλανήτη.  Οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και αργότερα το Ισλάμ άφησαν επίσης τα σημάδια τους στη χώρα καθιστώντας τη ένα απέραντο μουσείο. Μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της ανθρώπινης ιστορίας βρίσκονται εδώ.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c5/Egypt.Giza.Sphinx.01.jpg    Σήμερα η Αίγυπτος αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς συνδυάζοντας τα αρχαία χαρακτηριστικά και τη σύγχρονη τεχνοτροπία. Στους δρόμους της Αιγύπτου θα δείτε ανθρώπους ντυμένους τόσο με παραδοσιακές, όσο και με μοντέρνες ενδυμασίες. 

Είναι μία χώρα που μαγεύει τον ταξιδιώτη, που εκτός από τα πολιτιστικά μνημεία θα συναντήσει εξωτικές παραλίες με διάφανα νερά, απέραντες ερήμους και ονειρεμένες οάσεις, αραβικές αγορές και μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα από αυτή του δυτικού πολιτισμού.

Νείλος ποταμός!             

















Πυραμίδες!






















Ναός Edfu!




















Κοιλάδα των βασιλέων!
Παλάτι Μωχάμετ Αλή!
Πύργος, Κάϊρο!

 Τέμενος Al Azhar
Σφίγγα!






















Abu Simbel!






















Kάστρο στην Αίγυπτο!





















Κάϊρο τη νύχτα!

















MyPhotoPics