Μια 100χρονη Rolls-Royce!

Ένα μοναδικό αυτοκίνητο του 1912, που ονομάστηκε όχι άδικα  "ασημένιο φάντασμα", η πιο μαγευτική Rolls-Royce που κατασκευάστηκε ποτέ, η περίφημη Rolls-Royce Silver Ghost αποτελεί πλέον το πιο ακριβό αυτοκίνητο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, αγγίζοντας τα 5 εκατομμύρια λίρες.
Εξαρτήματα κατασκευασμένα από ασήμι και ελεφαντόδοντο, μεταξωτά και μπροκάρ υφάσματα στις πόρτες και τα καθίσματα αλλά και ένα ενσωματωμένο σετ πικνίκ και τσαγιού στο υποπόδιο των επιβατών αποτυπώνουν σε γενικές γραμμές λίγη από την εσωτερική πολυτέλεια που διαθέτει το όχημα.


Ανώνυμος αγοραστής διέθεσε το αστρονομικό ποσό των 4,7 εκατομμυρίων λιρών προκειμένου να αποκτήσει το "ασημένιο φάντασμα, το οποίο αγοράστηκε το 1912 για 1.000 λίρες (περίπου 93.000 λίρες σε σημερινά χρήματα).



Η πώληση πραγματοποιήθηκε στο "Goodwood Festival of Speed" στο West Sussex την περασμένη Παρασκευή, με την τιμή να ορίζεται αρχικά περίπου στα 2 εκατομμύρια λίρες, φτάνοντας εν τέλει σχεδόν στα 5 εκατομμύρια.
Ο James Knight, από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams δήλωσε σχετικά: "Υπήρξαν τρεις υποψήφιοι, αλλά κανείς δεν περίμενε τη μονομαχία που θα ακολουθούσε μεταξύ τους, εκτοξεύοντας το ποσό στα ύψη. Πάντως το εξαιρετικό επίπεδο πολυτέλειας του αυτοκινήτου νομίζω αποζημιώνει και με το παραπάνω τον νέο ιδιοκτήτη".


Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Rolls-Royce Silver Ghost άλλαξε από το 1912 πολλούς ιδιοκτήτες, δικηγόρους, πρεσβευτές, επιχειρηματίες, έχοντας πάντα την αξεπέραστη φήμη την οποία χαίρει ακόμη και σήμερα.
 
    MyPhotoPics