Η Βασιλική της La Sagrada Familia του Antonio Gaudí, Ισπανία


Η La Sagrada Familia είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του Γκαουντί στη Βαρκελώνη. Πρόκειται για μια γιγαντιαία Βασιλική και Εξαγνιστική
Εκκλησία της Αγίας Οικογενείας 
που 
βρίσκεται υπό κατασκευή από το 1882 (και δεν είναι τυπογραφικό λάθος!) και που δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί για τουλάχιστον 30 έως 80 χρόνια ακόμη (ο χρόνος για την ολοκλήρωση ποικίλει ανάλογα με τις διάφορες πηγές πληροφοριών). 


Μεγάλη αντιπαράθεση περιβάλλει το κτίριο της Sagrada Familia. Σήμερα χρησιμοποιούνται νέα υλικά κατασκευής για τα οποία ορισμένοι αισθάνονται ότι ο ίδιος ο Γκαουντί δεν τα τα χρησιμοποιούσε.
Όταν επισκέπτεστε το κτίριο θα δείτε την αντίθεση στο χρώμα της πέτρας μεταξύ του εμπρός και του πίσω τμήματος του κτιρίου. Επίσης το πραγματικό στυλ κατασκευής εμφανίζεται να είναι κάπως διαφορετικό μεταξύ των νέων και των παλαιών τμημάτων του κτιρίου.




Η ερμηνεία της σειράς των σχεδίων από τους σημερινούς αρχιτέκτονες είναι ιδιαίτερα προκλητική επειδή η πραγματικές πέτρες της κατασκευής είναι ακανόνιστες σε σχήμα.




Το κτίριο βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή και έτσι να είστε έτοιμοι να δείτε πολλές εργασίες να συνεχίζονται κατά την επίσκεψη σας. Ωστόσο αυτό είναι αρκετά ενδιαφέρον, ειδικά εάν επισκέπτεστε το Μουσείο στο εσωτερικό του κτιρίου. Ανεξάρτητα από όλη τη διαμάχη, η Sagrada Familia είναι ένα πραγματικά καταπληκτικό κτίριο και μια απολύτως απαραίτητη επίσκεψη ενώ βρίσκεστε στη Βαρκελώνη.
        MyPhotoPics