Tulum, Μεξικό

Η Τulum βρίσκεται στην χερσόνησο Γιουκατάν, στο Μεξικό. Είναι ένα από τα πρώτα θέρετρα στο Μεξικό, που προσέφερε έναν χώρο λατρείας και ηρεμίας στους βασιλείς των Μάγια, τους κληρικούς και τους Θεούς στα παλιά χρόνια. Η τροπική παραλία είναι η κύρια έλξη αυτού του γραφικού κόλπου, στις ακτές της Καραϊβικής Θάλασσας.
Eίναι κυρίως γνωστή για τα ερείπιά της, τα οποία επιτυγχάνουν
μια εντυπωσιακή εικόνα δίπλα στη θάλασσα. Η περιοχή είναι σημαντική για την όμορφη παραλία κάτω από τα ερείπια φορτωμένη βράχια και με υπέροχες αμμουδιές. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές περιοχές στην Τulum, μόνο λίγα λεπτά μακριά η μία από την άλλη.

Η Tulum Pueblo από Νότο προς Βορρά, "El Pueblo", όπως αποκαλείται από τους ντόπιους, είναι η περιοχή για τους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία όπου βρίσκονται πολλά από τα καταστήματα, σούπερ μάρκετ, δύο σταθμοί λεωφορείων, ξενοδοχεία, ξενώνες. Η Tulum pueblo είναι ένας προορισμός για ψώνια, εστιατόρια, νυχτερινή ζωή, τη μελέτη της γλώσσας στο Instituto Chac-Mool και άλλα.
Η Τulum Playa κατά μήκος της ακτογραμμής που οδηγεί στο Sian Ka'an Biosphere (οικολογικό πάρκο), στις παραλίες της Καραϊβικής με την λευκή άμμο στα ανατολικά προς νότο. Περιλαμβάνει, ξενοδοχεία και spa, boutique, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, καμπάνες στην παραλία, κλπ. 
Tulum Ruinas είναι ο αρχαιολογικός χώρος όπου βρίσκονται τα ερείπια των Μάγια. Απέχουν 1,5 χλμ. από τον αυτοκινητόδρομο. Ο δρόμος έως εκεί πλαισιώνεται από εστιατόρια, μια εμπορική περιοχή με στόχο τους ημερήσιους επισκέπτες, ένα τεράστιο πάρκινγκ, ένα μικρό σταθμό λεωφορείων που λειτουργεί με μερική απασχόληση και μια χούφτα των ξενοδοχείων μεσαίας γκάμας. 
    MyPhotoPics