Seefeld, Αυστρία

Κτισμένο σ' ένα πανέμορφο οροπέδιο του Κεντρικού Τιρόλο, όπου πρωταγωνιστούν τα όρη Wetterstein και Karwendel, το Seefeld 
βρίσκεται σε υψόμετρο 1.207μ. περικυκλωμένο από πυκνά αδιαπέραστα δάση με κωνοφόρα δέντρα που καλύπτουν περισσότερο από το 1/3 του αυστριακού εδάφους. 
Το Seefeld μετράει αρκετές ηλιόλουστες μέρες μέσα στον
χειμώνα, ενώ χάρη στο ανάγλυφο του τοπίου έχει σχεδόν πάντα χιόνι. Είναι κοντά στο Innsbruck (απέχει μόλις 17 χλμ.) και δύο φορές μέσα στα τελευταία πενήντα χρόνια φιλοξένησε τα αλπικά αγωνίσματα των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Innsbruck (1964, 1976). 

Χάρη στις ευχάριστες κλιματικές συνθήκες και τις σύγχρονες αθλητικές και προπονητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει, αποτελεί την ιδανική επιλογή για την προετοιμασία επαγγελματικών και ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και αρκετές ελληνικές.
Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά για το Seefeld χρονολογείται το 1022. Για πολλούς αιώνες παρέμεινε ένας μικρός και ταπεινός αγροτικός οικισμός με την ονομασία Sevelt, αλλά από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, χάρη στον τουρισμό, άρχισε να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. 
Σήμερα, με περισσότερες από ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις ετησίως, το Seefeld των 3.050 κατοίκων είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς του Τιρόλο όλο τον χρόνο  τον χειμώνα για σκι και το καλοκαίρι για περπάτημα στα δάση και στα ανθισμένα λιβάδια της περιοχής. 
Έχει την φήμη ενός άρτια εξοπλισμένου χιονοδρομικού "χωριού", με σύγχρονες χειμερινές αθλητικές εγκαταστάσεις. Για τους οπαδούς των χειμερινών σπορ το μέρος είναι ιδανικό, με πίστες καταβάσεων σκι συνολικού μήκους 48 χλμ. (υπάρχουν πίστες κατάλληλες για παιδιά, αρχάριους, αλλά και για δεινούς σκιέρ).
Ειδικά σχεδιασμένοι χώροι για snowboard και toboggan, ορειβατικές διαδρομές στα γύρω βουνά, πίστες για πατινάζ και curling, ενώ οι λάτρεις του Cross country ski έχουν στη διάθεσή τους διαδρομές που ξεπερνούν τα 250 χλμ. (θεωρείται η Μέκκα του Cross country ski).


Υπάρχουν κλειστά γήπεδα τένις, πισίνες, σπα, κ.λπ. Αν βρεθείτε, πάντως, στο Seefeld κάποια άλλη εποχή του χρόνου, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε γκολφ, κολύμπι και ψάρεμα (στις ειδυλλιακές λίμνες Moserer και Weidachsee). 

Mountain bike (υπάρχουν σηματοδοτημένες διαδρομές για αθλητές και ερασιτέχνες ποδηλάτες), ορειβασία και πεζοπορία (το εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή του Seefeld φτάνει τα 650 χλμ.).
    MyPhotoPics