Adrere Amellal, όαση Σίβα, Αίγυπτος

Το ξενοδοχείο Adrere Amellal είναι ένα πολυτελές οικολογικό καταφύγιο χτισμένο στην άκρη ενός λευκού ασβεστολιθικού βουνού, (adrere amellal σημαίνει λευκό
βουνό), λίγα χιλιόμετρα από την όαση Siwa. Δημιουργός του είναι ο Mounir Neamatalla. Είναι χτισμένο από kershef, ένα μείγμα από γη, πέτρα και θαλασσινό νερό, το οποίο προσφέρει εκπληκτικά καλή μόνωση και έχει τη μορφή ενός παραδοσιακού χωριού.
Παίρνοντας έμπνευση από τις αυτόχθονες φυλές, τα βουνά, την
έρημο και την καλλιέργεια, το θέρετρο μεταφέρει τους επισκέπτες του σε έναν άλλο κόσμο, γεμάτο πρωτόγονη ομορφιά, καθιστώντας το έναν μοναδικό προορισμό. Σέβεται τις πατροπαράδοτες μεθόδους της παλιάς Αιγύπτου, τόσο στην εξυπηρέτηση, όσο και στην ατμόσφαιρα των χώρων του.
Το ξενοδοχείο προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα επιλογής από 40 δωμάτια, τα οποία δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο. Πρόκειται για χώρους διακοσμημένους αποκλειστικά με χειροποίητα έπιπλα, σχεδιασμένα σύμφωνα με την παράδοση του παρελθόντος, αλλά και προσαρμοσμένα στη σύγχρονη εποχή. Δεν διαθέτουν τηλέφωνο ούτε ηλεκτρισμό αλλά φωτίζονται ατμοσφαιρικά από το φως κεριών.

Τα γεύματα στο Adrere Amellal είναι μια μοναδική εμπειρία. Το μενού περιλαμβάνει πεντανόστιμα πιάτα, φτιαγμένα από φρέσκα προϊόντα που προέρχονται αποκλειστικά από τον οργανικό κήπο του ξενοδοχείου. 




Κάθε βράδυ, το σκηνικό για το γεύμα είναι διαφορετικό, αφού εκτός από τον χώρο του εστιατορίου, υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσετε το φαγητό σας ακόμα και στην έρημο.
Για χαλάρωση, το ξενοδοχείο διαθέτει σπα και πισίνα με γλυκό νερό. Στην καρδιά της ερήμου, το Adrere Amellal αποδεικνύει ότι η πολυτέλεια μπορεί να είναι απλή, οικολογική και αποκλειστική. Είναι αναγνωρισμένο διεθνώς ως ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία του κόσμου και ένα από τα πιο εντυπωσιακά οικολογικά καταλύματα.
    MyPhotoPics