Η εκπληκτικά όμορφη λίμνη Maligne, Καναδάς

Ανάμεσα στα Βραχώδη Όρη,  στον Καναδά, η εκπληκτικά όμορφη λίμνη Maligne φημίζεται για τις γύρω κορυφές των βουνών, τους παγετώνες, (γι' αυτό θεωρείται μια από τις ψυχρότερες λίμνες), τα γαλαζοπράσινα νερά της και το νησί Spirit. Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Jasper, Αλμπέρτα, Καναδάς, 44 χλμ. νότια από την πόλη Jasper και είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο.
Είναι η μεγαλύτερη φυσική λίμνη στον Καναδά και εκτείνεται
πέρα από το νησί Spirit δεξιά προς τα κανάλια ύδρευσης του Coronet Glacier. Ένα ανοιχτό δάσος με πεύκα και ερυθρελάτη, όπου ζουν άλκες, καριμπού πάπιες Αρλεκίνοι και πολλά άλλα είδη άγριας ζωής περιβάλλουν τους επισκέπτες στο βόρειο άκρο της λίμνης.

Έχει μήκος περίπου 22,5 χιλιόμετρα και είναι 97 μέτρα στο πιο βαθύ σημείο της, στο νότιο άκρο της λίμνης. Έχει κατά μέσο όρο 35 μέτρα βάθος. Τροφοδοτείται και αποστραγγίζεται από τον ποταμό Maligne, ο οποίος εισέρχεται στη λίμνη στη νότια πλευρά του, κοντά στο όρος Unwin και αποστραγγίζει τη λίμνη προς τα βόρεια. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1690 μέτρων.
Μία από τις πιο δημοφιλείς εικόνες στα Βραχώδη Όρη του
Καναδά είναι η εικόνα του νησιού Spirit στο κέντρο της λίμνης Maligne όπου δεν υπάρχει πρόσβαση εκεί παρά μόνο με τουριστικά ή ιδιωτικά μη μηχανοκίνητα σκάφη. Θεωρείται ως μία από τις πιο φωτογραφημένες τοποθεσίες στη Βόρεια Αμερική.

    MyPhotoPics