Joshua Tree National Park, ΗΠΑ

Το Joshua Tree National Park βρίσκεται νοτιοανατολικά της Καλιφόρνια, μεταξύ  Λος Άντζελες και 
Πάλμ 
Σπρινγκ, ΗΠΑ.  Ανακηρύχθηκε Εθνικό Πάρκο των ΗΠΑ το 1994, ενώ στο παρελθόν υπήρξε αμερικανικό Εθνικό Μνημείο, από το 1936.
Πήρε το όνομά του από τα δέντρα Joshua (Yucca brevifolia)
ιθαγενή του πάρκου, ένα σπάνιο και μοναδικό γιούκα και καλύπτει μια έκταση 790.636 στρεμμάτων, 59 km. Ένα μεγάλο μέρος του πάρκου, περίπου 429.690 στρέμματα είναι μια καθορισμένη περιοχή
άγριας φύσης.
Περιλαμβάνει δύο τμήματα ερήμων που συνορεύουν με το San Bernardino County και το Riverside County. Τα χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος της κάθε μιας καθορίζονται κυρίως από το υψόμετρο. Η ψηλότερη είναι η έρημος Mojave και η χαμηλότερη η 
έρημος Colorado.

Η μεγαλύτερη και πιο δροσερή έρημος Mojave είναι βιότοπος της Yucca brevifolia, το δέντρο Joshua. Στο δυτικό τμήμα του πάρκου το κυρίαρχο γεωλογικό χαρακτηριστικό αυτού του τοπίου είναι οι λόφοι από γυμνούς βράχους ύψους 70 μέτρων.


Οι λόφοι αυτοί είναι δημοφιλείς για τις εξαιρετικές πίστες αναρρίχησης που διαθέτουν. Υπάρχουν αναρριχητικές διαδρομές για όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Οι πεδιάδες μεταξύ των λόφων είναι αραιά δασωμένες με δέντρα Joshua. 

Οι σωροί βράχων και οι σκιές των δέντρων δημιουργούν απόκοσμες εικόνες. Η θερμοκρασία είναι πιο άνετη την άνοιξη και το φθινόπωρο, με μέσο όρο 29 βαθμοί την άνοιξη και 10 το φθινόπωρο. Τον χειμώνα χιονίζει στα μεγαλύτερα υψόμετρα ενώ το καλοκαίρι είναι πολύ ζεστό, πάνω από 38° C.
Οι σχηματισμοί λόφων στο Joshua Tree National Park έγιναν πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια, από την μετατροπή λόγω ψύξης του μάγματος κάτω από την επιφάνεια της γης σε monzogranite. Υπόγεια ύδατα φιλτράρουν μέσω των ενώσεων να διαβρωθούν οι γωνίες και οι άκρες ώστε να  στρογγυλέψουν οι πέτρες.
Υπάρχουν πάνω από 250 είδη πουλιών, 
συμπεριλαμβανομένωντων μόνιμων κατοίκων της ερήμου, όπως Roadrunner, Cactus Wren, καθώς και Mockingbirds, Thrasher Le Conte και ορτυκιού Gambel. Επίσης μεταναστευτικά  είδη που μπορούν να περάσουν μόνο μία ή δύο σεζόν εκεί.


Είναι μια δημοφιλής τοποθεσία για ερασιτέχνες αστρονόμους λόγω του σκοτεινού ουρανού, ο οποίος είναι σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένος από τη φωτορύπανση. 


Το υψόμετρο του πάρκου και ο ξηρός αέρας της ερήμου, μαζί με την σχετικά σταθερή ατμόσφαιρα, δημιουργούν εξαιρετικές αστρονομικές συνθήκες παρατήρησης.

Πολλά ζώα ζουν εδώ, όπως σαύρες, σκίουροι εδάφους,
πρόβατα με μεγάλα κέρατα, καγκουρό,  κογιότ που είναι πιθανό να δούμε  κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, υπάρχουν και  ζώα της ερήμου κυρίως νυκτόβια, όπως φίδια,  αρουραίοι, κλπ.
    ΜyPhotoPics