Étretat, Γαλλία

H Étretat είναι μια κοινότητα στο διαμέρισμα Seine-Maritime στην περιοχή της Άνω Νορμανδίας στην βορειοδυτική Γαλλία.Είναι μια τουριστική και γεωργική πόλη που βρίσκεται περίπου 32 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χάβρης. 
Βρίσκεται στην ακτή της περιοχής του Pays de Caux. Είναι
περισσότερο γνωστή για τους απότομους βράχους της, τις τρεις φυσικές αψίδες και το μυτερό σαν "βελόνα" βράχο. Αυτά τα βράχια προσέλκυσαν καλλιτέχνες όπως: Eugène Boudin, Gustave Courbet και Claude Monet.



Οι δύο από τις τρείς διάσημες καμάρες Φαίνονται από την πόλη, το Porte d'Aval, και το Porte d'Amont. Το Manneporte που είναι το τρίτο και μεγαλύτερο, δεν φαίνεται.
Είναι γνωστή επίσης γιατί εκεί για τελευταία φορά, το 1927, είδαν το διπλάνο White Bird (L'Oiseau Blanc)με τους Γάλλους ήρωες του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου πολέμου Charles Nungesser και François Coli, όταν προσπαθούσαν να κάνουν την πρώτη non -stop πτήση από το Παρίσι προς τη Νέα Υόρκη αλλά μετά από τις 8 Μάη 1927 που αναχώρησε το αεροπλάνο, εξαφανίστηκε κάπου πάνω από τον Ατλαντικό. 
Θεωρείται ένα από τα μεγάλα ανεξήγητα μυστήρια της αεροπορίας. Ένα μνημείο για την πτήση ιδρύθηκε στο Étretat, αλλά καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Ένα νέο και ψηλότερο μνημείο κατασκευάστηκε το 1963, μαζί με ένα μουσείο.

    MyPhotoPics