Κόκκινες μπανάνες

Οι κόκκινες μπανάνες είναι μια ποικιλία μπανάνας με κοκκινωπή-μωβ φλούδα και είναι μικρότερη  από την κοινή μπανάνα. ...
Όταν ωριμάσουν οι ακατέργαστες κόκκινες μπανάνες έχουν μια σάρκα που είναι κρεμώδης και στο φως φαίνεται σαν να έχει ροζ χρώμα. 
Eίναι πιο αρωματική και πιο γλυκιά από τις κίτρινες ποικιλίες, με μια γεύση από βατόμουρο. Eισάγονται από την Ασία και τη Νότια Αμερική όπου καλλιεργούνται και πωλούνται σε όλο τον κόσμο, αν και στην Ευρώπη είναι λιγότερο διαδεδομένες.
Πρέπει να έχουν ένα βαθύ κόκκινο ή καφέ χρώμα όταν ωριμάσουν και τρώγονται καλύτερα όταν είναι χωρίς μώλωπες και ελαφρά μαλακές. Όσο πιο κόκκινο είναι το φρούτο, τόσο το καλύτερο.
Έχει περισσότερο καροτένιο  και  υψηλότερο το επίπεδο της βιταμίνης C. Όπως οι κίτρινες μπανάνες, έτσι και οι κόκκινες ωριμάζουν σε λίγες ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου και είναι καλύτερο να αποθηκεύεται εκτός ψύξης.
Τρώγονται ωμές, ολόκληρες ή τεμαχισμένες, και προστίθεται σε επιδόρπια και σαλάτες φρούτων, αλλά μπορούν επίσης να ψηθούν ή να τηγανιστούν. Επίσης, πωλούνται αποξηραμένες στα καταστήματα.


MyPhotoPics