Αμοργός

Η Αμοργός απέχει  από τον Πειραιά 7-9 ώρες με συμβατικό πλοίο ή 4-5 ώρες με ταχύπλοο.  Διαθέτει δύο λιμάνια ...
τα Κατάπολα και την Αιγιάλη. Ανήκει στις Κυκλάδες και είναι το ανατολικότερο νησί του συμπλέγματος. Εχει μακρόστενο σχήμα και μοιάζει λίγο με πουλί.

Είναι ορεινό νησί που προσφέρεται για υπέροχες διαδρομές. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε υπέροχα γραφικά χωριουδάκια, όπως τα Θολάρια, η Λαγκάδα και ο Ποταμός με φιλόξενους κατοίκους και μοναδικές γεύσεις.
Χώρα.
Η γραφική Χώρα της Αμοργού είναι από τις ομορφότερες των Κυκλάδων. Εξερευνώντας τα καλντερίμια της Χώρας θα θαυμάσετε την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική βρίσκοντας μπροστά σας κατάλευκα εκκλησάκια και όμορφες θολωτές στοές, τις εμπροστιάδες.
Στο υψηλότερο σημείο της Χώρας στέκει υπερήφανο το Κάστρο και οι ανεμόμυλοι που ξεχωρίζουν στην απέναντι κορυφογραμμή. Επισκεφτείτε  το πλατύστενο όπου βρίσκονται τα περισσότερα μαγαζάκια της Χώρας και την πλατεία Καλογερικού, ένα πανέμορφο μπαλκόνι στο Αιγαίο, για να απολαύσετε την θέα.
Μοναστήρι Παναγίας Χοζοβιώτισσας
Η ανάβαση προς το Βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας είναι κουραστική αλλά αξίζει, καθώς πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα του Αιγαίου και τα παλαιότερα, αφού ιδρύθηκε το 1088 μ.Χ. Στο εσωτερικό της θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε σημαντικά κειμήλια όπως τα χειρόγραφα και τα ευαγγέλια του 10ου αιώνα, το βυζαντινό βασιλικό χρυσόβουλο του 11ου αιώνα, περίτεχνα κεντητά άμφια, αφιερώματα, λατρευτικά σκεύη, κτλ.
Κάστρο
Από εκεί μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα της Χώρας από ψηλά. Το Ενετικό κάστρο χτίστηκε τον 13ο αιώνα πάνω στον τον βραχώδη όγκο που προεξέχει από την Χώρα παρέχοντας φυσική οχύρωση. Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου παίζει τον ρόλο της πύλης για το κάστρο.
Αρχαιολογικό Μουσείο Αμοργού
Το Αρχαιολογικό μουσείο στεγάζεται στον  Πύργο του Γαβρά στο Πλατύστενο της Χώρας. Η συλλογή περιλαμβάνει γλυπτά, ανάγλυφα, επιγραφές κεραμικά και άλλα από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και την Ρωμαϊκή εποχή.
Ορεινά Χωριά
Η Αμοργός διαθέτει μερικά πανέμορφα ορεινά χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε, όλα τα βόρειο τμήμα του νησιού. Το πιο ωραίο χωριό θεωρούνται τα Θολάρια με τις ζωγραφιές στα σοκάκια αλλά δεν υστερεί ο αμφιθεατρικά χτισμένος Ποταμός ούτε η Λαγκάδα με τα ασπρισμένα σοκάκια και τις καμάρες της.
Πύργος στο Χωριό
Βρίσκεται στα νότια του νησιού, κοντά στο χωριό Αγία Τριάδα. Πρόκειται για τον καλύτερα σωζόμενο πύργο ορθογωνίου σχήματος στις Κυκλάδες που χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. 

Παραλίες στην Αμοργό
 Αγία Άννα.
Η παραλία διαθέτει άμμο ανάμεικτη με βότσαλο και πολλά βράχια.

Αγιος Παύλος.
Είναι χωρίς αμφιβολία η πιο εντυπωσιακή από όλες τις παραλίες στην Αμοργό χάρη στην λευκή γλώσσα γης που εισχωρεί μέσα στην θάλασσα.

Αιγιάλη.

Η μεγάλη σε μήκος παραλία που ξεκινάει από το λιμάνι και καταλήγει στην Φωκιότρυπα διαθέτει άμμο.

Γραμβούσσα.


Από τις ομορφότερες παραλίες της Αμοργού με κρυστάλλινα νερά και λευκό ψιλό βότσαλο που μοιάζει με άμμο.
Καλοταρίτισσα.Η απάνεμη παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Αμοργού. Προσελκύει πολύ κόσμο αφού διαθέτει όμορφη άμμο.
Κάτω Ακρωτήρι.
Αυτή η μικρή αμμώδης παραλία βρίσκεται πολύ κοντά στα Κατάπολα.

Λεβρωσός.

Από τις ομορφότερες παραλίες στην περιοχή της Αιγιάλης με γαλαζοπράσινα νερά και άμμο.
Μαλτέζι.
Η παραλία είναι στρωμένη με άμμο και βότσαλο.
Μούρος.
Ειδυλλιακή παραλία και αρκετά ασυνήθιστη αφού η άμμος και το βότσαλο έχουν μια γκρίζα απόχρωση ενώ τα βράχια τριγύρω είναι λευκά.
Λίβερος.

Μια μικρή παραλία με βράχια. Αποτελεί αξιοθέατο για τους τουρίστες λόγω του εμπορικού πλοίου Ολυμπία που έπεσε σε ξέρα και από τότε βρίσκεται εδώ, το μισό μέσα στην θάλασσα.
MyPhotoPics