Ιθάκη

Η Ιθάκη είναι το δεύτερο μικρότερο κατοικημένο νησί των Επτανήσων. Η έκτασή του είναι 96τ.χλμ και αποτελείται από δύο χερσονήσους που είναι σχεδόν ίσες στο μέγεθος και ενώνονται... από τον κόλπο Αετός. Το νησί είναι μακρύ και στενό και βρίσκεται  2 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλλονιάς.  Δεδομένου ότι το νησί δεν έχει αεροδρόμιο, οι περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν στην Ιθάκη με πλοίο από την Κεφαλλονιά. 
Το  ψηλότερο βουνό της Ιθάκης  είναι  ο Νήριτος  (800μ.). Το Βαθύ είναι η πόλη της Ιθάκης από τα ενετικά  χρόνια και είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια παγκοσμίως. Θεωρείται ότι έχει ονομαστεί έτσι από το γιο ενός Κεφαλλονίτη βασιλιά, τον Ιθάκη, ο οποίος εγκαταστάθηκε εδώ και μαζί με τον αδελφό του έχτισε μια πηγή που παρείχε νερό σε ολόκληρο το νησί. Είναι γνωστό ότι στα Μυκηναϊκά χρόνια η Ιθάκη ήταν το κέντρο της Κεφαλλονιάς. Έχουν βρεθεί στην Ιθάκη αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από 4000 - 3000 π.Χ.
Είναι γνωστή ως η πατρίδα του Οδυσσέα. Αν και δεν υπάρχει καμία τεκμηριωμένη αρχαιολογική ανακάλυψη για να υποστηρίξει όσα έγραψε ο Όμηρος για την γέννηση του Οδυσσέα στο νησί, γράφει: «δεν υπάρχουν ίχνη, ούτε  λιβάδια. Αυτό είναι ένα πετρώδες αυστηρό νησί, αταίριαστο για τα άλογα, αλλά όχι τόσο δυστυχές, παρά το μικρό του μέγεθος». Ο Οδυσσέας μετά από τους τρωικούς πολέμους υπόμεινε δοκιμασίες 10 ετών για να φτάσει πίσω στο σπίτι του στην Ιθάκη και τη σύζυγό του Πηνελόπη. 
Λόγω αυτού πολλοί θεωρούν ότι η Ιθάκη συμβολίζει το ταξίδι και το πεπρωμένο της ζωής. Σε ένα ποίημα του ο Καβάφης  γράφει «Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νά 'ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις».
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις, αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει...
Η Ιθάκη, όπως και τα περισσότερα Επτάνησα, έχει περάσει στο παρελθόν σε ξένη κατοχή. Έχει κατακτηθεί από Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Νορμανδούς, Φράγκους, Τούρκος, Βενετούς, Γάλλους και Βρετανούς έως ότου κέρδισε την ανεξαρτησία του το 1864 για να ενωθεί με την υπόλοιπη Ελλάδα, μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Ιόνιου.  Ο καταστρεπτικός σεισμός το 1953 ισοπέδωσε ένα μεγάλο μέρος του νησιού. Επομένως πολλά από τα κτήρια δεν είναι άνω των 50 ετών και τα νέα κτήρια έχουν χτιστεί με αντισεισμικό τρόπο. Η ενετική επιρροή είναι έντονη με το καλύτερο παράδειγμα της την πόλη του νησιού, το Βαθύ
Η Ιθάκη προσφέρετε για περπάτημα με ένα μυθικό τοπίο. Με τις γραφικές πόλεις όπως το Κιόνι και τις Φρίκες, η Ιθάκη είναι ένα υπέροχο νησί για να εξερευνήσετε. Το  νησί είναι ήρεμο και τέλειο για χαλαρωτικές διακοπές.
 Περαχώρι
 http://3.bp.blogspot.com/-Dsq8nSoIN9w/UJ7rz0BRxNI/AAAAAAAAHTU/Zwt89HKECzM/s1600/IMG_1460.JPG
 Κιόνι
http://4.bp.blogspot.com/-7CX-xFzChG0/UFp-htSwjTI/AAAAAAAAEF8/XnvoO4gDiUY/s1600/%CE%9A+%CE%99+%CE%9F+%CE%9D+%CE%99.jpg
Ανωγή
http://4.bp.blogspot.com/-kKR7Vg8jE8s/UF4564k_zII/AAAAAAAAELE/9c-upK0Tm4Q/s1600/%CE%95+%CE%9E+%CE%A9+%CE%93+%CE%97+++1.jpgΜενίρ στην Ανωγή
 
                                    Βενετσιάνικο καμπαναριό
Εξαγωγή

Λαζαρέτο ή του Σωτήρος

Γιδάκι

 Σκίνος

MyPhotoPics