Φούρνοι Iκαρίας.

H Χώρα των Φούρνων παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη με τα μικρά γραφικά δρομάκια της και τα παραδοσιακής...

αρχιτεκτονικής σπίτια. 
Τα βράδια, με φόντο τα πολύχρωμα βαρκάκια, η παραλία της γεμίζει από κόσμο.Φουρνιώτες και επισκέπτες περπατούν σχεδόν ασταμάτητα από τη μία άκρη στην άλλη. Κάποιοι λοξοδρομούν και ανεβαίνουν προς την κεντρική πλατεία, όπου δίπλα στα πανύψηλα πλατάνια βρίσκονται τα παλιά καφενεδάκια του νησιού.
Βόλτα στους οικισμούς και τα χωριά.
Λίγο έξω από τους Φούρνους σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου βρίσκεται το Καμπί ένας μικρός οικισμός κτισμένος αμφιθεατρικά. H «είσοδός» του βρίσκεται στους τρεις μύλους που θα συναντήσετε ανεβαίνοντας τον δρόμο που οδηγεί προς τη Χρυσομηλιά (και το υπόλοιπο νησί). 
Το Καμπί διαθέτει μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Στον κολπίσκο του βρίσκουν καταφύγιο πολλά σκάφη, ενώ στα γύρω υψώματα έχουν κατασκευαστεί πολλά σύγχρονα
καταλύματα με θέα στη θάλασσα.

H Χρυσομηλιά είναι το δεύτερο μεγάλο χωριό των Φούρνων. Επίσης κτισμένη αμφιθεατρικά είναι ακόμα πιο ήσυχη από το Καμπί και τους Φούρνους, καθώς η πρόσβαση γίνεται είτε με καΐκι είτε με αυτοκίνητο (περίπου 40' διαδρομή σε χωματόδρομο μέτριας κατάστασης). Μοναδικής ομορφιάς είναι η παραλία του χωριού στην οποία υπάρχουν και δύο ταβερνάκια.
Απέναντι από τους Φούρνους βρίσκεται η Θύμαινα ένα μικρό νησάκι με λιγοστούς κατοίκους, το οποίο αξίζει να επισκεφθεί κανείς με καΐκι, καθώς και εκείνη κρύβει αρκετούς κολπίσκους για ξεχωριστές βουτιές και βέβαια καλό ψάρεμα. Το τρίτο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος δεν κατοικείται.

Πηγή: Νikaria.Gr
MyPhotoPics