Παραλία Λίγρες, Κρήτη.


Οι Λίγκρες (ή Λίγρες) βρίσκονται 51km νότια του Ρεθύμνου και 4km νότια του χωριού Αγαλιανού ...
στους  πρόποδες του επιβλητικού όρους Σιδέρωτας. Είναι ουσιαστικά το βορειότερο τμήμα της τεράστιας Ακουμιανής Γυαλιάς.

Οι Λίγκρες είναι μια απέραντη παραλία με χοντρόκοκκη άμμο και φανταστικά βαθειά νερά. Η σχετικά δύσκολη πρόσβαση έχει ευτυχώς κρατήσει την τουριστική ανάπτυξη μακρυά, κάνοντας την μια από τις ομορφότερες και πιο ήρεμες παραλίες στο νησί. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά υπάρχουν μερικές ταβέρνες και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια στο δυτικό τμήμα της, όπου φτάνει και ένας κακός άσφαλτος.

Πίσω από το βόρειο τέρμα της παραλίας, υπάρχει το Κατσούνι, που προτιμάται από γυμνιστές, καθώς είναι παντελώς απόμερο. Οι ντόπιοι το γνωρίζουν κι ως Κατσούνη Αγαλιανού. 

Είναι μια φανταστική αμμουδερή παραλία με υπέροχα νερά και μεγάλους βράχους να υψώνονται τριγύρω, προστατεύοντας σας από τα αδιάκριτα μάτια. Είναι κατεξοχήν παραλία γυμνιστών, χωρίς ωστόσο να «απαγορεύεται» να φοράτε τα μαγιό σας!
Μπορείτε να φτάσετε είτε περπατώντας ανατολικά από το γειτονικό Γλίμα, είτε μέσω του δρόμου που οδηγεί στις Λίγκρες από τον Αγαλιανό.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα σημεία που μπορείτε να απομονωθείτε στις Λίγκρες, καθώς η τεράστια παραλία δεν έχει ποτέ κόσμο.

Αξίζει να περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας, προς τη Τριόπετρα και να θαυμάσετε τους υπέροχους γεωλογικούς σχηματισμούς και τις πτυχώσεις των βράχων στη περιοχή Ξηρομηλιά. Κάπου εκεί στέκεται αγέρωχος ένας τεράστιος κόκκινος βράχος, σήμα κατατεθέν της παραλίας.

Πηγή: eisodos17
Myphotopics